Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 oct 2017 - Anul XXII, nr. 243 (6659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Exo-RO 2017

Liceeni câmpulungeni, finalişti în cadrul unui concurs de robotică al Agenţiei Spaţiale Române

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

AstroRovers, de la Colegiul Naţional “Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc, înseamnă Marcel Negură, Ilinca Filoteanu şi Andrei Blănaru, coordonaţi de prof. Nicolae Debren.

Cei trei liceeni s-au calificat în etapa finală a unui concurs naţional de robotică, organizat de Agenţia Spaţială Română (ROSA), competiţia propunându-şi să-i stimuleze pe elevi să proiecteze şi să construiască vehicule capabile să exploreze alte planete. 

Concursul Naţional de Rovere Exo-RO 2017 se va desfăşura în perioada 24-26 noiembrie, la Târgu Ocna, judeţul Bacău.

Prof. Nicolae Debren a specificat că ”echipa trebuie să construiască un robot de mici dimensiuni, numit rover, care să simuleze o explorare planetară şi care să îndeplinească mai multe misiuni. Roverul va explora mina din Târgu Ocna, având ca misiuni principale, obligatorii, măsurarea unor parametri (presiunea atmosferică, temperatura mediului înconjurător, presiunea) şi transmiterea de imagini. Misiunea secundară constă în măsurarea altor parametri, precum umiditatea aerului, prelevarea unor probe din sol, depistarea unor forme de viaţă etc.”.

Echipa a achiziţionat o parte din materiale (microcalculator Raspberry Pi, microcontroler Arduino), urmând să mai comande şi celelalte componente (scripeţi etc.). Echipa poate fi susţinută şi cu un „Like”, la https://www.facebook.com/AstroRovers-349755262103300/.

Alte opt echipe din ţară au ajuns în etapa finală a competiţiei de rovere Exo-RO, acestea având la dispoziţie perioada octombrie-noiembrie pentru a construi roverul propus, respectând toate fazele tipice ale unui proiect de robotică, de la proiectare până la testarea sistemului în final.

Din juriul care a selectat echipajele finaliste a făcut parte şi prof. ing. Gabriel Anastasiu (Câmpulung Moldovenesc), Consul al Spaţiului, colaborator ESERO România.

Organizatorii concursului spun că prin participarea la acest eveniment liceenii vor învăţa în mod practic şi se vor familiariza cu metodologia de cercetare ştiinţifică, îşi vor însuşi concepte noi, vor aprofunda sau consolida cunoştinţe de tehnologie şi programare, vor învăţa importanţa lucrului în echipă şi, nu în ultimul rând, îşi vor îmbunătăţi abilităţile de comunicare.

Competiţia Naţională de Rovere Exo-RO pentru elevii de liceu arescopul de a trezi interesul acestora faţă de domeniul spaţial, de a creşte calitatea învăţământului prin formarea de competenţe profesionale pentru tineri şi, nu în ultimul rând, de a încuraja viitorii oameni de ştiinţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liceeni câmpulungeni, finalişti în cadrul unui concurs de robotică al Agenţiei Spaţiale Române.
 Vizualizări articol: 3440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Liceeni câmpulungeni, finalişti în cadrul unui concurs de robotică al Agenţiei Spaţiale Române5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei