Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 oct 2017 - Anul XXII, nr. 243 (6659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Administraţie

Flutur propune realizarea proiectului „Poiana Bucovinei” pe o suprafaţă de 92 de hectare pe platoul Masivului Rarău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat, ieri, strategia de dezvoltare a turismului din judeţ, precum şi proiectele pe care le-a propus pentru a primi finanţare prin Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est. Potrivit spuselor lui Gheorghe Flutur, turismul va fi „o prioritate de grad zero” atât pentru el, cât şi pentru instituţia pe care o conduce.

„Turismul reprezintă ramura economică principală a judeţului Suceava. De aici şi preocupările noastre, nu doar pe promovare. Vrem să mergem articulat, cu o gândire strategică, şi avem în vedere acţiuni privind amenajarea şi siguranţa teritoriului, dezvoltarea serviciilor şi a infrastructurii turistice, punerea în valoare a resurselor judeţului”, a explicat Flutur. El a spus că în urma dezbaterilor avute la nivel judeţean, pornind de la Direcţiile de acţiune propuse pentru Master-Planul de Dezvoltare a Turismului pentru judeţul Suceava, a formulat o serie de propuneri de proiecte spre a fi promovate şi incluse la finanţare de ADR Nord-Est.

Gheorghe Flutur a arătat că prima dintre aceste direcţii este dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii turistice, unul dintre proiecte fiind „Poiana Bucovinei”, care presupune realizarea de investiţii în infrastructura de cazare turistică, de alimentaţie şi de agrement pe o suprafaţă de 92 de hectare de pe Platoul Rarău, aparţinând Primăriei Câmpulung Moldovenesc.

 

Consiliul Judeţean va promova un proiect pentru extinderea domeniului schiabil în Călimani şi Rarău

Un alt proiect pentru dezvoltarea turismului va fi şi reabilitarea bisericilor de lemn din Bucovina, dar şi amenajarea unui complex de agrement turistic, cu bazine de apă sărată şi un aqua parc, în Cacica. Flutur a spus că tot în Cacica va fi promovat un proiect intitulat „Vatra Satului”, prin care se doreşte înfiinţarea unui sat tradiţional bucovinean în Cacica, în care vor fi construite case şi clădiri care vor fi introduse în circuitul turistic.

„Un alt proiect pe care îl propunem pentru finanţare va fi <Drumul lui Ştefan>, prin care vrem să valorificăm patrimoniul cultural din judeţul Suceava, prin modernizarea infrastructurii şi realizarea de amenajări specifice la principalele ctitorii ale marelui voievod Ştefan cel Mare”, a mai spus Flutur. El a arătat că tot pentru dezvoltarea turismului se are în vedere extinderea domeniului schiabil Călimani-Rarău, prin modernizarea, extinderea şi dotarea domeniului schiabil, dar şi reabilitarea sau modernizarea mai multor muzee, cum ar fi Muzeul Siret, Muzeul Lemnului de la Câmpulung Moldovenesc, Muzeul Satului Bucovinean etc.

Nu în ultimul rând, Gheorghe Flutur a precizat că CJ Suceava are în vedere şi înfiinţarea unei reţele de campinguri pentru rulote, în zonele Vatra Dornei, Rarău şi Călimani, dar şi amenajarea de trasee turistice în parcuri şi rezervaţii naturale.

Şeful administraţiei judeţene a mai precizat că alte direcţii de acţiune vor fi dezvoltarea produselor turistice, promovarea acestui domeniu, dezvoltarea resurselor umane în turism şi susţinerea dezvoltării turismului durabil. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur propune realizarea proiectului „Poiana Bucovinei” pe o suprafaţă de 92 de hectare pe platoul Masivului Rarău.
 Vizualizări articol: 4180 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Flutur propune realizarea proiectului „Poiana Bucovinei” pe o suprafaţă de 92 de hectare pe platoul Masivului Rarău2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gândire ? Poiata Bucovinei. trimis de
(25 oct 2017, 13:22:22
Vrem să mergem articulat, cu o gândire strategică, şi avem în vedere acţiuni privind amenajarea şi siguranţa teritoriului.Unul dintre proiecte fiind „Poiana Bucovinei”, care presupune realizarea de investiţii în infrastructura de cazare turistică, de alimentaţie şi de agrement pe o suprafaţă de 92 de hectare de pe Platoul Rarău, aparţinând Primăriei Câmpulung Moldovenesc.

Numărați-vă întâi ouăle (aveți voi ceva cu ele),apoi ”mergeți articulat”.Citiți de 458 ori.
2.   Aștept. trimis de
(25 oct 2017, 13:26:53
Aștept publicarea Articolul 30 din Constituția României,îmi dă acest drept.
Foarte rău pentru banare !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei