Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 oct 2017 - Anul XXII, nr. 230 (6646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Arest prelungit

Poliţistul pensionar care a făcut scandal şi a refuzat să-i fie testată alcoolemia, reţinut şi pentru ultraj

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţistul pensionar care a făcut scandal cu foştii săi colegi şi a refuzat să sufle în etilotest ori să-i fie recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, după un apel la 112, şi care a ajuns în arestul poliţiei judeţene sâmbătă noapte, reţinut 24 de ore, a mai primit încă 24 de ore de arest, în baza unei a doua ordonanţe de reţinere, emise de această dată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, pentru infracţiunea de ultraj. Remus Lateşi, în vârstă de 50 de ani, este acuzat că l-a lovit pe şeful Secţiei 10 de Poliţie Rurală Gura Humorului, subcomisarul Micu Longhin, fostul său şef. Acelaşi Micu Longhin a mai reclamat o infracţiune de ultraj, care a constat în ameninţări, tot din partea poliţistului pensionar, la finele lunii august a acestui an.

Sâmbătă seară, în jurul orei 19.30, o sesizare prin numărul de urgenţe 112 a anunţat că un bărbat face scandal în incinta restaurantului Mărţişorul din Cacica. De asemenea, s-a mai anunţat că respectivul, Remus Lateşi, din Gura Humorului, a venit la faţa locului cu o maşină, deşi este în evidentă stare de ebrietate. Bărbatul o căutase la local pe fosta sa soţie, cu care a avut mai multe procese şi care l-a reclamat pentru agresiuni.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj al Secţiei Rurale de Poliţie 10 Gura Humorului.

Remus Lateşi, poliţistul ieşit la pensie anul trecut, a fost găsit în local. De acolo a plecat în scurt timp,urcându-se la volanul maşinii cu care venise la Cacica.

Un echipaj rutier care se afla în trafic a identificat în scurt timp maşina condusă de bărbat, pe DJ 178 E, în timp ce circula dinspre Botoşana spre Gura Humorului.

Poliţistul pensionat a refuzat iniţial să oprească, după care a refuzat etilotestul. El a fost încătuşat şi condus la spitalul din Gura Humorului, unde, în prezenţa medicului de gardă, a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. 

La spital, şeful Secţiei de Poliţie Rurală Gura Humorului, subcomisarul Micu Longhin, a fost ultragiat fizic şi verbal, de faţă cu mai mulţi martori.

Pe numele lui Remus Lateşi poliţiştii au deschis dosar penal pentru infracţiunea de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”. Pe numele său s-a adăugat şi al doilea dosar penal, pentru ultraj.

Ieri după-amiază, după 48 de ore de arest, bărbatul a fost pus în libertate, sub control judiciar. Surse judiciare au precizat că acesta şi-a revizuit atitudinea şi şi-a recunoscut vina. Având în vedere această atitudine, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a decis că măsura controlului judiciar este suficientă. Printre altele, Remus Lateşi nu are voie să se apropie de fostul său coleg şi şef din poliţie, subcomisarul Micu Longhin.

Ofiţerul a arătat că fostul său subaltern a dezvoltat o ură personală faţă de el, din perioada în care ambii erau poliţişti. Din postura de şef de secţie de poliţie, Micu Longhin a instrumentat mai multe dosare penale în care Remus Lateşi a fost reclamat de către o femeie cu care are un copil. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţistul pensionar care a făcut scandal şi a refuzat să-i fie testată alcoolemia, reţinut şi pentru ultraj.
 Vizualizări articol: 2926 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Poliţistul pensionar care a făcut scandal şi a refuzat să-i fie testată alcoolemia, reţinut şi pentru ultraj1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei