Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 oct 2017 - Anul XXII, nr. 230 (6646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Zonă periculoasă

Accidente unul după altul, cu maşini răsturnate, pe DN 17, la Poiana Stampei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un autoturism scăpat de sub control s-a răsturnat ieri pe DN 17, la Poiana Stampei. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 12.00, pe raza satului Căsoi, în condiții de carosabil umed. Din fericire, accidentul nu a avut consecințe grave, rezultând o singură persoană rănită uşor.

Problema care atrage atenția este că pe DN 17, la Poiana Stampei, au avut loc încă două accidente în condiții asemănătoare, la finele săptămânii trecute.

După cum am arătat în ediția de ieri a cotidianului nostru, vinerea trecută,  în jurul orei 15.00, un tir înmatriculat în Sibiu, care transporta apă minerală, a ieşit în decor, răsturnându-se în rigola de la marginea drumului.

A urmat, sâmbătă, un accident cu un tir care transporta marfă din Cluj spre Suceava. Vehiculul greu a fost scăpat de sub control la intrarea într-o succesiune de curbe periculoase, părăsind carosabilul şi răsturnându-se la o diferență de nivel foarte mare.

Camionul a fost distrus în totalitate, iar marfa pe care o transporta autovehiculul s-a împrăştiat pe o rază de câteva zeci de metri. Din fericire, şoferul a sărit la timp din cabină şi a scăpat cu leziuni uşoare.

Polițiştii de la Biroul Rutier Vatra Dornei au sesizat în scris în mai multe rânduri Secția de Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc cu privire la faptul că pe DN 17, în zona de munte, de pe Mestecăniş şi până la limita cu județul Bistrița-Năsăud, există probleme de aderență în condiții de carosabil umed. Polițiştii au solicitat Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere să intervină cu un strat suplimentar de uzură, măcar în zonele în care sunt curbe, pentru creşterea gradului de aderență şi automat şi de siguranță a traficului. Asta în condițiile în care periodic au avut loc accidente de acest gen, în zona de munte a județului şi în condiții de carosabil umed. 

Chiar dacă problema aderenței este una importantă, principala cauză a accidentelor rămâne totuşi viteza neadaptată la condițiile de drum de către unii şoferi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accidente unul după altul, cu maşini răsturnate, pe DN 17, la Poiana Stampei.
 Vizualizări articol: 3718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Accidente unul după altul, cu maşini răsturnate, pe DN 17, la Poiana Stampei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei