Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 oct 2017 - Anul XXII, nr. 225 (6641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Facilitate

Sucevenii plecaţi la muncă în străinătate sunt îndemnaţi să depună la misiunile diplomatice documentele pentru schimbarea paşaportului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, a făcut un apel la persoanele plecate la muncă în străinătate care vor să-şi schimbe paşapoartele să apeleze la misiunile diplomatice sau oficiile consulare din ţările în care se află pentru depunerea documentelor. Mirela Adomnicăi a spus că astfel, sucevenii care vor să obţină paşapoarte noi ar economisi mai mult timp. Adomnicăi a precizat că în trimestrul al treilea al acestui an, la Serviciul Evidenţa şi Eliberarea Paşapoartelor Simple au fost soluţionate 21.684 de cereri, din care doar 1.673 au fost preluate prin misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate. Prefectul judeţului a prezentat ieri un bilanţ al activităţii Serviciului Evidenţa şi Eliberarea Paşapoartelor Simple în trimestrul trei al anului, precizând că pentru a evita aglomeraţia şi soluţionarea mai rapidă a cererilor a fost prelungit programul instituţiei, atât la sediul din Suceava, cât şi la punctul de lucru din Rădăuţi. Mirela Adomnicăi a arătat că în perioada 1 iulie – 30 septembrie, pentru cetăţenii români cu domiciliul în străinătate au fost preluate la ghişeele serviciului un număr de 928 de cereri. De asemenea, Serviciul Paşapoarte Suceava a aprobat 308 cereri preluate prin misiunile diplomatice ale României în străinătate.

Pe de altă parte, Mirela Adomnicăi a spus că pentru eliberarea paşapoartelor există posibilitatea livrării acestor documente prin curierat, contra unei taxe de 10 lei. Astfel, ea a precizat că foarte puţini dintre cei care și-au scos pașapoarte noi au apelat la livrarea acestora prin curier. Astfel, în trimestrul trei, prin ghişeul eliberări paşapoarte al serviciuluiau fost livrate 19.133 de paşapoarte, din care doar 540 de  paşapoarte simple electronice au fost trimise prin curierat. „Facem apel la sucevenii plecaţi la muncă în străinătate să apeleze la misiunile diplomatice şi la serviciile consulare pentru depunerea documentelor, dar şi la varianta de livrare prin curier. Astfel, funcţionarea Serviciului de Paşapoarte va fi mai eficientă, nu s-ar mai crea cozi şi s-ar economisi mai mult timp”, a spus prefectul judeţului Suceava.

Mirela Adomnicăi a mai precizat că în momentul de faţă activitatea la Serviciul Evidenţa şi Eliberarea Paşapoartelor Simple a reintrat în normal, fiind procesate circa 250 – 260 de cereri pe zi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii plecaţi la muncă în străinătate sunt îndemnaţi să depună la misiunile diplomatice documentele pentru schimbarea paşaportului.
 Vizualizări articol: 4011 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii plecaţi la muncă în străinătate sunt îndemnaţi să depună la misiunile diplomatice documentele pentru schimbarea paşaportului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei