Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 oct 2017 - Anul XXII, nr. 225 (6641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De la 1 ianuarie 2018

Examinarea candidaţilor la proba practică pentru obţinerea permisului auto se va face doar în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând cu data de 1 ianuarie 2018 examinarea candidaţilor la proba practică în vederea obţinerii permisului auto se va face doar în municipiul Suceava. Acest lucru a fost decis prin ordin al prefectului Mirela Adomnicăi. Astfel, de anul viitor se va renunţa la punctele de examinare de la Rădăuţi, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni. Prefectul a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că a luat această măsură pentru a asigura condiţii egale de examinare pentru toţi candidaţii şi pentru a eficientiza aceste examinări astfel încât să nu mai existe decalaje atât de mari în ceea ce priveşte programarea la proba practică. Adomnicăi a arătat că în momentul de faţă programarea pentru obţinerea permisului auto categoria B a ajuns în luna februarie a anului viitor. ”Programarea în vederea examinării pentru obţinerea permisului de conducere este onorată în prezent în termen de 30 de zile. O programare pentru verificarea dosarului în vederea programării susţinerii examenului pentru obţinerea permisului de conducere făcută acum, în octombrie, este onorată în noiembrie. În noiembrie candidatul care se prezintă în condiţiile în care dosarul este eligibil poate fi programat la proba practică în luna februarie 2018 pentru obţinerea permisului categoria B. Pentru luna octombrie mai avem locuri disponibile pentru categoriile C şi D”, a spus prefectul.

 

Promovabilitate slabă la proba practică pentru obţinerea permisului auto

Mirela Adomnicăi a vorbit şi de problema privind programarea inegală pentru proba practică în cele cinci puncte de examinare existente în prezent în judeţ, arătând că a făcut o analiză amănunţită cu cei de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. ”Ne confruntăm cu o criză de personal în sensul în care avem deja cinci examinatori care s-au pensionat la data de 1 septembrie. De asemenea, începând cu data de 17 iulie examinarea este înregistrată, ceea ce presupune operaţiunea ca atare sub aspectele tehnice de pornire a înregistrării, de salvare a înregistrării, astfel încât în medie examinarea pentru categoria B durează 25 de minute, iar pentru categoriile C, CE şi D, în jur de 45 de minute. Având în vedere că un examinator pentru a susţine examinarea candidaţilor la Vatra Dornei pierde de fapt 4 ore cu drumul dus întors până acolo, suntem în situaţia în care la nivelul municipiului Suceava un examinator pe aceste intervale de timp de 25, respectiv 45 de minute, poate examina 16 candidaţi. La Vatra Dornei se înjumătăţeşte numărul candidaţilor care pot fi examinaţi”, a explicat Adomnicăi.

Prefectul a mai arătat că în luarea deciziei ca examenul la proba practică pentru obţinerea permisului auto să se dea numai în municipiul Suceava s-a consultat şi cu cei din conducerea Direcţiei Generale de Permise şi Înmatriculări Auto. Statistica arată că în trimestrul III al acestui an au fost preluate şi verificate 7.740 de dosare ale candidaţilor în vederea examinării pentru obţinerea permisului auto. La proba teoretică au fost examinaţi 7.454 de candidaţi şi au fost declaraţi admişi 4.184. Proba practică a fost promovată de 2.855 dintre cei 4.295 de candidaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Examinarea candidaţilor la proba practică pentru obţinerea permisului auto se va face doar în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 6147 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Examinarea candidaţilor la proba practică pentru obţinerea permisului auto se va face doar în municipiul Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei