Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 oct 2017 - Anul XXII, nr. 225 (6641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avize

Mai multe documentaţii depuse pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu după ce au fost scrise prin metoda „copy-paste”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, generalul de brigadă Ioan Burlui, a anunţat ieri că mai multe documentaţii depuse la această instituţie pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu au fost realizate prin metoda copy-paste, toate acestea fiind respinse. Ioan Burlui a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că imediat după „momentul Colectiv” și după schimbarea legislaţiei privind autorizarea ISU s-a constatat o creștere semnificativă a cererilor pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. El a arătat că în anul 2015 au fost depuse 916 cereri, anul trecut numărul acestora a fost de aproximativ 3.000, iar anul acesta se constată o creștere a numărului acestor solicitări.

Ioan Burlui a subliniat faptul că nu toate cererile au putut fi soluţionate favorabil de ISU Suceava, deși instituţia pe care o conduce a dat dovadă de toată deschiderea și a oferit sprijin pentru acordarea autorizaţiei de securitate la incendiu.

„Nu au fost soluţionate toate pentru că au fost cazuri în care documentaţia a fost incompletă sau în care prestatorii de servicii sau proiectanţii nu erau de bună credinţă. Mai mult, în timpul verificărilor am identificat în documentaţia depusă o serie de probleme, de genul că documentele erau făcute prin copy/paste, adică luate de la alt obiectiv sau de la altă localitate. Acest lucru ne-a determinat să fim mai atenţi, pentru că realitatea este mai dură decât se crede, și aici putem aminti de incendiul de zilele trecute de la azilul de bătrâni din București”, a explicat șeful ISU Suceava. El a declarat că după identificarea documentelor întocmite prin metoda copy-paste, proiectanţii care au apelat la această soluţie au fost convocaţi la sediul ISU Suceava pentru discuţii. Burlui a mai precizat că astfel de situaţii le-au fost sesizate șefilor celor care au întocmit o documentaţie copiată de la un alt obiectiv sau o altă localitate.

Pe de altă parte, șeful ISU Suceava a spus că îmbucurător este faptul că pentru intrarea în legalitate s-a constatat o creștere a numărului solicitărilor de autorizare depuse de lăcașele de cult, unităţi școlare, spitale și unităţi de asistenţă socială. „Pe noi ne bucură acest lucru pentru că în astfel de locaţii vorbim de adunări mari de persoane, în unele cazuri fiind și oameni care nu se pot deplasa singuri”, a afirmat Ioan Burlui.

El a reamintit că de pe 30 septembrie 2017 a expirat termenul prelungit pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. Astfel, începând de pe 1 octombrie, beneficiarii sau proprietarii construcţiilor care au obligaţia să obţină această autorizaţie sunt pasibili de sancţionare contravenţională. Ioan Burlui a precizat că interesul ISU Suceava nu este de a aplica sancţiuni, dar a atras atenţia că funcţionarea fără autorizaţie a unei locaţii se sancţionează cu amenzi de la 20.000 la 50.000 de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai multe documentaţii depuse pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu după ce au fost scrise prin metoda „copy-paste”.
 Vizualizări articol: 2064 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mai multe documentaţii depuse pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu după ce au fost scrise prin metoda „copy-paste”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei