Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 oct 2017 - Anul XXII, nr. 225 (6641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Pentru sezonul rece

3.000 de cereri pentru acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinţelor, împărţite de Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană a început de ieri să distribuie cererile tipizate pentru acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinţelor în sezonul rece. Acesta se acordă pentru perioada 1 noiembrie 2017 – 31 martie 2018, în funcţie de veniturile solicitanţilor compensarea pornind de la 5% și ajungând chiar și la 100%.

Pentru început, Primăria Suceava a pus în circulaţie, prin intermediul asociaţiilor de proprietari, al Serviciului Asociaţii Locatari și al Direcţiei de Asistenţă Socială din sediul de primărie de la Burdujeni 3.000 de cereri și declaraţii pe propria răspundere privind subvenţionarea energiei termice folosite pentru încălzirea locuinţelor.

Ajutoarele se acordă atât pentru cei care beneficiază de energie termică în sistem centralizat, cât și pentru cei care au centrale pe gaz metan sau se încălzesc pe bază de lemne sau cu energie electrică.

La ședinţa cu asociaţiile de proprietari de marţi dimineaţă, conducerea Primăriei Suceava a solicitat depunerea cererilor completate, pe cât posibil, până la finele lunii octombrie, stabilind și un termen limită, pentru cele care vor fi depuse mai târziu.

„Până pe 19 noiembrie, cel târziu, aceste cereri trebuie să ajungă la noi completate, pentru ca oamenii să poată beneficia de aceste subvenţii”, a spus primarul Ion Lungu.

Cererile înregistrate după data de 19 noiembrie nu vor mai fi luate în calcul pentru acordarea subvenţiei pentru întreg sezonul rece, ci vor intra în plată începând cu luna decembrie.

După completarea cererilor pentru ajutor de încălzire cu gaz metan şi vizarea acestora de către asociaţiile de proprietari, acestea vor fi înregistrate individual de către solicitanţi la sediul Primăriei Municipiului Suceava - Serviciul Asociaţii de Proprietari, pentru cei care locuiesc în zona Centru, cartierele Obcini, George Enescu, Zamca şi Mărăşeşti sau la sediul Primăriei din Burdujeni - Direcţia de Asistenţă Socială, pentru locuitorii din zonele din cartierele Burdujeni și Itcani.
Plata ajutoarelor se efectuează la furnizorii pentru energie termică, energie electrică și gaze naturale, după emiterea de către aceștia a facturilor.

Pentru ajutoarele de încălzire cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, plata se face direct titularului, o singură dată, la începutul sezonului rece, pentru toate lunile.

Plafoanele de venit și cuantumurile ajutoarelor de încălzire sunt aceleași ca și anul trecut.

Actele de venit justificative trebuie să fie emise pentru luna anterioară depunerii cererii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 3.000 de cereri pentru acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinţelor, împărţite de Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 1689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
3.000 de cereri pentru acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinţelor, împărţite de Primăria Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei