Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 oct 2017 - Anul XXII, nr. 225 (6641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Criză de personal

DSP Suceava se confruntă cu o acută lipsă de inspectori, având doar jumătate din necesar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava se confruntă cu o acută lipsă de personal, mai ales la compartimentul de inspecţie a calităţii serviciilor medicale. Şeful Serviciului Control în Sănătatea Publică din cadrul DSP, dr. Dinu Sădean, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că la acest compartiment sunt doar cinci inspectori şi ar fi nevoie de încă cinci. ”Am solicitat suplimentarea posturilor, dar deocamdată posturile sunt blocate”, a declarat dr. Sădean.

DSP are nevoie de inspectori medici igienişti şi epidemiologi, iar şeful Serviciului Control în Sănătatea Publică şi-a exprimat speranţa că, de la 1 ianuarie 2018, posturile vor fi deblocate, vor putea fi scoase la concurs şi tinerii medici specialişti vor fi atraşi să profeseze în cadrul instituţiei. ”Până acum se orientau spre spitalele din străinătate, unde igieniştii şi epidemiologii sunt foarte bine plătiţi. De la 1 martie 2018 vor fi foarte bine plătiţi şi la noi, ca personal contractual, şi sper să vină”, a spus dr. Sădean.

 

Peste 700 de controale efectuate de inspectorii DSP, în septembrie

De la 1 septembrie a.c., medicii inspectori beneficiază de un spor de control de 12,5%, dar îl pot primi doar dacă instituţia îşi asigură fonduri din venituri proprii, dar nu din amenzi. Sumele încasate de DSP din amenzi sunt virate obligatoriu la bugetul de stat, sursa pentru venituri proprii fiind prestările de servicii, în principal analize de laborator.

În ciuda deficitului de personal, inspectorii DSP au efectuat, în luna septembrie, 719 controale, dintre care 569 au vizat verificarea condiţiilor de mediu şi viaţă şi 150 au fost controale la unităţi sanitare – cabinete ale medicilor de familie, de medicină şcolară şi stomatologice. De asemenea, conform doctorului Sădean, au desfăşurat 37 de acţiuni de consultanţă şi îndrumare şi au rezolvat 16 sesizări. În urma controalelor, au dat şapte avertismente, dintre care unul la o şcoală la care toaleta pentru elevi era comună cu cea pentru preşcolari. O parte dintre verificări s-au finalizat cu amenzi, în număr de 11 la nivelul întregului judeţ, în valoare totală de 7.500 de lei. Două amenzi au fost aplicate în municipiul Suceava – una, în valoare de 500 de lei, a fost pentru abateri de la normele de igienă alimentară, iar a doua, de 1.500 de lei, pentru încălcarea legislaţiei privind igiena mediului, la o locuinţă care avea probleme de depozitare a deşeurilor.

Obişnuitele controale tematice la produse de panificaţie, biocide, produse de tutun şi pieţe s-au derulat conform graficului, cele mai numeroase fiind la biocide în unităţile de învăţământ - 296. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DSP Suceava se confruntă cu o acută lipsă de inspectori, având doar jumătate din necesar.
 Vizualizări articol: 2548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DSP Suceava se confruntă cu o acută lipsă de inspectori, având doar jumătate din necesar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei