Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 sep 2017 - Anul XXII, nr. 220 (6636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mobilizare

Zona de siguranţă publică de la Șcheia, cu patrule sporite de poliţie, prelungită cu încă o lună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava a anunţat că a prelungit cu încă o lună de zile „Zona specială de siguranţă publică la nivelul comunei Şcheia”, un program care presupune ca poliţiştii de la Postul comunal să primească zilnic sprijinul a încă peste 20 de colegi de la alte structuri de poliţie. „Zona specială de siguranţă publică la nivelul comunei Şcheia” s-a derulat iniţial în perioada 28 august – 26 septembrie, iar rezultatele foarte bune au dus la prelungirea programului cu încă o lună de zile, prin dispoziţia comisarului-şef Toader Buliga, aflat la comanda poliţiei judeţene.

Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat: „Urmare a prezenţei sporite în teren, în perioada 28.08 – 26.09.2017 la Șcheia nu a fost sesizată nici o infracţiune stradală şi nu au fost înregistrate accidente rutiere grave, remarcându-se o diminuare considerabilă pe toate segmentele infracţionale”.

Acţiunile zilnice desfăşurate la Șcheia au ca scop asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pentru locuitorii comunei, fiind vizate prevenirea tâlhăriilor stradale, a furturilor din auto, a furturilor din locuinţe, a furturilor din genţi şi buzunare, prevenirea faptelor de violenţă stradală şi a altor acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Practic, poliţiştii au devenit în ultima lună mult mai vizibili la Șcheia, acţiunile de patrulare fiind sporite pe itinerarii multiple, ceea ce are în mod clar un rol esenţial în prevenirea infracţiunilor. Inclusiv grupele de poliţişti „mascaţi” de la Serviciul de Acţiuni Speciale au grafic de patrulare la Șcheia.

Un amănunt important, care nu este vizibil, este că o parte dintre poliţiştii din efectivele suplimentare au preluat activitatea de cercetare penală, adică din numeroasele dosare penale aflate în lucru la Postul comunal Șcheia. 

Practic, această prelungire a programului cu încă o lună de zile are şi rolul de a menţine ritmicitatea bună a activităţii de cercetare penală în dosarele aflate în lucru sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, pentru ca un număr cât mai mare de inculpaţi să fie trimişi în judecată şi ulterior să fie condamnaţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zona de siguranţă publică de la Șcheia, cu patrule sporite de poliţie, prelungită cu încă o lună.
 Vizualizări articol: 1669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zona de siguranţă publică de la Șcheia, cu patrule sporite de poliţie, prelungită cu încă o lună0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei