Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 sep 2017 - Anul XXII, nr. 220 (6636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cerere mare

110 locuri la investigaţii gratuite ultraperformante, oferite de Spitalul de Urgenţă Suceava, completate în trei ore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oportunitatea oferită ieri sucevencelor, de către Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, prin punerea la dispoziţie a 110 locuri pentru explorări gratuite, timp de o săptămână, la cel mai performant mamograf și osteodensitometru care există la această oră pe piaţă, a fost valorificată rapid. În numai trei ore de la apariţia în presă a invitaţiei lansate de spital pentru programări, toate locurile au fost completate. Șeful Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală din spital, dr. Adrian Tătăranu, anunţase iniţial că, având în vedere durata unei explorări (cu tot cu citirea și interpretarea rezultatelor) și că, deocamdată, la mamograf lucrează un singur medic radiolog, săptămâna viitoare vor fi investigate zilnic, de luni până vineri, 6-7 paciente la mamograf și 10 paciente la osteodensitometru. În faţa avalanșei de solicitări care a venit ieri, s-a luat decizia de suplimentare a numărului de mamografii, la 10 pe zi și la osteodensitometrie, la 12 pe zi.

”Vom căuta soluţii ca să răspundem acestei cereri foarte mari”, a afirmat dr. Tătăranu.

Șeful Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că această secţie are doar șase medici radiologi (patru medici primari și doi medici specialiști) angajaţi și șapte posturi vacante. Alţi trei medici primari radiologi pensionari au contract de colaborare cu spitalul, pentru a face faţă necesarului de investigaţii. Personalul laboratorului de imagistică mai cuprinde 18 asistente medicale și un fizician statistician.

 

Spitalul are nevoie de încă 7 medici radiologi

În ceea ce privește dotarea, platoul imagistic al spitalului sucevean este de înaltă performanţă, cu majoritatea aparaturii ”în vârful de gamă în domeniu”, după cum a subliniat medicul.

”Personalul laboratorului de imagistică acoperă prin competenţe și supracompetenţe suplimentare în cvasitotalitate gama de investigaţii medicale necesare în 2017, dar din păcate, numărul de medici este mic, faţă de ceea ce avem nevoie”, a afirmat dr. Tătăranu, care și-a exprimat speranţa că dotarea acestui laborator va reprezenta un magnet suficient de puternic pentru rezidenţii la radiologie pentru a veni la Suceava. Din păcate, numărul medicilor cu această specializare, la nivel naţional, este destul de mic.

Dacă toate cele 7 posturi vacante de medic radiolog vor avea solicitanţi, programul de lucru la Radiologie și Imagistică ar putea fi extins și în zilele de weekend.

În ceea ce privește preţul explorărilor pentru pacienţii care nu sunt internaţi în spital, sumele propuse spre aprobarea Consiliului Judeţean Suceava sunt mai mici faţă de cele stabilite de Casa Asigurărilor de Sănătate și mult mai mici decât cele practicate în clinicile private. Investigaţia sânului (mamografie sau mamografie și ecografie) costă între 180 și 220 de lei, iar o osteodensimetrie, 100 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 110 locuri la investigaţii gratuite ultraperformante, oferite de Spitalul de Urgenţă Suceava, completate în trei ore.
 Vizualizări articol: 1851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
110 locuri la investigaţii gratuite ultraperformante, oferite de Spitalul de Urgenţă Suceava, completate în trei ore0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei