Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 sep 2017 - Anul XXII, nr. 220 (6636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nimeni nu vrea să fie șef

Poliţia judeţeană, condusă de un singur ofiţer în loc de trei, ofiţer care este împuternicit doar ca adjunct

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Funcţiile de șefi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ)  Suceava se dovedesc a fi din ce mai puţin râvnite de ofiţerii care le-ar putea ocupa, de câţiva ani de zile schema de conducere fiind incompletă. Așa s-a ajuns ca în momentul de faţă, din cele trei posturi de comandă ale IPJ Suceava (cel de inspector-șef, plus două de adjuncţi ai inspectorului-șef), să fie ocupat doar unul de adjunct, și acela prin împuternicire pe o perioadă de 6 luni de zile. Mai mult, comisarul-șef Toader Buliga asigură, din postura de împuternicit ca adjunct, și comanda IPJ Suceava. Se întâmplă de la 1 august, dată de la care comisarul-șef Dorel Aicoboae, cel care era împuternicit ca inspector-șef, a ales să se pensioneze odată cu foarte mulţi colegi de-ai săi, având în  vedere prevederile legale favorabile.

 

Cine este ofiţerul care asigură acum comanda IPJ Suceava

Comisarul-șef Toader Buliga, în vârstă de 41 de ani, este cel care conduce în momentul de faţă IPJ Suceava. Ofiţerul evită să se pronunţe cu privire la ce se va întâmpla în viitorul apropiat cu privire la comanda poliţiei judeţene și spune că se concentrează pe gestionarea evenimentelor de zi cu zi.

Ofiţerul în vârstă de 41 de ani este destul de puţin cunoscut în afara mediului poliţienesc, asta în primul rând pentru că a lucrat în mare parte din carieră în Capitală, deși este sucevean. Acesta lucrează în poliţie din 1995. A început la Poliţia de Frontieră din judeţul Suceava, fiind apoi încadrat la Inspectoratul General al Poliţiei Române, la sediul central al Direcţiei Generale Anticorupţie și în aparatul central al Ministerului de Interne. După zece ani petrecuţi la structuri de poliţie centrale, ofiţerul a revenit acasă, la Suceava, în 2009. El a fost șef al Serviciului Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava până în noiembrie 2016, când a fost împuternicit pentru prima dată ca adjunct al inspectorului-șef al IPJ Suceava. A urmat, în mai 2017, o  nouă împuternicire, de adjunct al IPJ Suceava pe linie de ordine publică și poliţie rutieră, postură din care a preluat și comanda IPJ Suceava, provizoriu, de la 1 august.

 

Poliţia Judeţeană are statistica de partea sa: scăderi la mai toate tipurile de infracţiuni 

Deși ofiţerul este practic singurul șef al IPJ Suceava, din trei câţi ar trebui să fie, acesta are deocamdată cifrele de partea sa. IPJ Suceava are scăderi la mai toate categoriile de infracţiuni și, poate cel mai important, o scădere semnificativă a numărului de morţi în accidente rutiere, o problemă acută în ultimii ani în judeţul nostru.

Comanda IPJ Suceava încearcă să asigure o prezenţă cât mai sporită a poliţiștilor în stradă, iar un alt obiectiv important realizat este legat de reducerea infracţionalităţii la Șcheia.

 

Nici un ofiţer nu a fost interesat de concursul pentru comanda IPJ Suceava

Inspectoratul General al Poliţiei Române a avut în acest an o tentativă de a găsi un inspector-șef al IPJ Suceava care să ocupe definitiv funcţia, prin concurs. Marea surpriză a fost că pentru concursul programat pe 15 iunie a.c. nici un ofiţer nu a depus dosar de candidat. În aceste condiţii, concursul nu a mai avut loc.

În ultimii ani, conducerea IPJ Suceava a fost asigurată mai tot timpul prin împuterniciri pe câte 6 luni de zile. Lunga perioadă de instabilitate a început practic după ce inspectorul-șef Ioan Nicușor Todiruţ a fost suspendat din funcţie după ce a fost trimis în judecată într-un dosar de corupţie al DNA, dosar aflat încă pe rolul instanţelor de judecată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia judeţeană, condusă de un singur ofiţer în loc de trei, ofiţer care este împuternicit doar ca adjunct.
 Vizualizări articol: 5524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Poliţia judeţeană, condusă de un singur ofiţer în loc de trei, ofiţer care este împuternicit doar ca adjunct1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei