Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 sep 2017 - Anul XXII, nr. 209 (6625)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri puţine

Flutur: Banii alocaţi la rectificarea bugetară nu acoperă salariile pe decembrie la Direcţia de Asistenţă Socială

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că după rectificarea bugetară aprobată de Guvern în şedinţa de miercuri fondurile pentru plata salariilor până la sfârşitul acestui an la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sunt în continuare insuficiente. Gheorghe Flutur a declarat ieri că la ultima rectificare bugetară Consiliul Judeţean Suceava a primit o sumă de 9,7 milioane de lei, din care 2,9 milioane de lei au ca destinaţie clară „Programul pentru şcoli al României”, de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli, iar diferenţa de 6,8 milioane de lei va fi folosită pentru plata salariilor la Direcţia de Asistenţă Socială şi la şcolile speciale. Flutur a precizat că pentru a acoperi în totalitate salariile la această instituţie, administraţia judeţeană a solicitat 15 milioane de lei. Preşedintele CJ Suceava a declarat că suma de 6,8 milioane de lei nu este suficientă pentru a plăti salariile angajaţilor Direcţiei de Asistenţă Socială pentru luna decembrie a acestui an. „Am primit mai puţin de jumătate din suma solicitată. Aşa stând lucrurile, pentru noiembrie ar mai fi bani de salarii, dar pentru luna decembrie sumele sunt insuficiente. Mai mult, nu avem posibilitatea de a majora salariile la această instituţie. O parte a angajaţilor au primit majorarea de salarii la începutul anului, dar o altă parte, cam o treime, aşteptă această majorare de salarii. Noi am cerut în fundamentarea trimisă pentru alocarea de fonduri la rectificare şi majorarea de salarii care este dată prin lege, dar nu ni s-a dat sursa de finanţare”, a explicat şeful administraţiei judeţene. El a atras atenţia că la această rectificare nu s-au alocat fonduri pentru echilibrarea bugetelor localităţilor, în condiţiile în care primăriile au o nevoie mare de fonduri, inclusiv pentru a asigura salariile. „Problemele sunt complicate, pentru că din punctul meu de vedere atunci când s-au repartizat banii nu s-a ţinut cont de impactul majorării salariilor. Nu poţi să vorbeşti de majorări de salarii fără să dai şi sursa”, a spus Flutur.

El şi-a exprimat speranţa că problema asigurării fondurilor pentru salarii va fi rezolvată printr-o nouă rectificare pozitivă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Banii alocaţi la rectificarea bugetară nu acoperă salariile pe decembrie la Direcţia de Asistenţă Socială.
 Vizualizări articol: 1471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur: Banii alocaţi la rectificarea bugetară nu acoperă salariile pe decembrie la Direcţia de Asistenţă Socială0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei