Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 sep 2017 - Anul XXII, nr. 209 (6625)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sprijin

Burse pentru elevii admişi la liceu cu medii peste 8, dar cu posibilităţi materiale modeste

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii de liceu din mediul rural cu rezultate şcolare foarte bune, dar cu posibilităţi materiale reduse, pot primi burse de studiu în cadrul unui program demarat de cel mai mare lanţ de magazine din ţară, Dedeman.

Iniţiativa se adresează elevilor care au domiciliul în mediul rural şi care au fost admişi în această vară în clasa a IX-a, la unul din liceele de stat, cu medie de peste 8 şi care nu au posibilităţi materiale pentru continuarea studiilor.

Elevul poate deveni bursier dacă familia sa nu realizează pe ultimele 6 luni un venit lunar net mediu mai mare decât 300 de lei pe membru de familie, dacă este orfan de unul sau de ambii părinţi sau dacă provine din casele de copii sau plasament familial.

Se vor acorda burse de acest fel în fiecare judeţ în care există un magazin Dedeman, astfel că şi elevii suceveni care îndeplinesc condiţiile menţionate se pot înscrie în program.

Cuantumul bursei lunare este stabilit în limitele cheltuielilor de cazare şi masă la căminul internat al liceului respectiv. Dosarul de înscriere se depune la biroul de Resurse Umane al magazinului Dedeman până la data limită de 25 septembrie.

În cazul familiilor cu venituri modeste, dosarul aplicantului trebuie să conţină: cerere tip, copie după certificatul de naştere sau după cartea/buletinul de identitate al elevului, copii după actele de identitate ale părinţilor, documente justificative privind veniturile nete realizate pe ultimele 6 luni care se iau în calcul, documente justificative (de la primărie) privind veniturile obţinute din exploatarea proprietăţilor familiei (venituri nete din activităţi de exploatare a terenurilor agricole, a pădurilor, chirii), documente justificative (de la Administraţia Financiară) privind veniturile nete obţinute din activităţi autorizate, copii după documentele de identitate ale celorlalţi membri ai familiei aflaţi în întreţinere legală şi adeverinţe, pentru fiecare dintre aceştia, prin care se atesta calitatea de întreţinuţi (ex. elevi, studenţi până la vârsta de 26 de ani, persoane cu dizabilităţi), recomandare de la directorul şcolii unde elevul a absolvit clasa a VIII-a, în care să se menţioneze situaţia familială (în limita cunoaşterii acesteia) a elevului, precum şi evoluţia acestuia pe parcursul ciclului gimnazial, adeverinţă de la liceu care să ateste media de admitere în clasa a IX-a. Dosarele pot conţine şi documente prin care să se dovedească că elevul a participat la diferite olimpiade şi activităţi extracurriculare la care a obţinut rezultate deosebite. 

Elevii de clasa a IX-a care vor fi eligibili pentru a primi bursa pot beneficia de acest venit până la terminarea ciclului liceal dacă vor îndeplini în continuare condiţiile din regulament. 

Mai multe informaţii pot fi obţinute la https://i.dedeman.ro/media/wysiwyg/planuri-de-bine/educatie/regulament-burse-2017-2018-2.pdf.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Burse pentru elevii admişi la liceu cu medii peste 8, dar cu posibilităţi materiale modeste.
 Vizualizări articol: 2077 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Burse pentru elevii admişi la liceu cu medii peste 8, dar cu posibilităţi materiale modeste0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei