Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 sep 2017 - Anul XXII, nr. 209 (6625)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

Excursie catehetică organizată pentru tinere instituţionalizate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Timp de două zile, pe 7 şi 8 septembrie, Parohia “Adormirea Maicii Domnului” din Fălticeni, în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, reprezentată de directorul instituţiei, Nadia Creţuleac, şi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, reprezentată de coordonatorul Centrului Regional Suceava, subcomisar de poliţie Liliana Orza, a organizat o excursie catehetică pentru 12 eleve, cu vârste de 16 şi 17 ani, instituţionalizate în cadrul Serviciilor Multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni din subordinea DGASPC Suceava.

Parohul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, preotul Adrian Brădăţanu, a precizat: „Mulţumesc celor care ne-au sprijinit şi elevilor care au fost atât de interesaţi şi încântaţi de tot ceea ce s-a întâmplat pe parcursul celor două zile. Timpul petrecut împreună a fost unul foarte scurt, dar am avut cu toţii de învăţat. Sperăm să le oferim sprijinul moral de care au nevoie acestor copii care nu au părinţi, să nu se simtă niciodată singuri, pentru că nu sunt singuri. Vom fi permanent lângă ei, când vor avea nevoie de ajutor”.

Tinerele, care nu au avut posibilitatea ca în vacanţa de vară să meargă în excursii, au vizitat Mănăstirea Slatina şi comuna Mălini şi au participat la o discuţie privind prevenirea exploatării prin muncă şi sexuală a copilului. Primul popas a fost făcut la Mănăstirea Slatina, unde fetele au fost aşteptate de maica Raluca, ce le-a fost şi ghid. Tinerele au vizitat biserica mănăstirii cu hramul “Schimbarea la Faţă a Domnului Iisus Hristos”, s-au închinat la racla în care se află o parte din capul Sfântului Grigore Teologul, au vizitat muzeul şi au luat masa de prânz pregătită împreună cu obştea mănăstirii.

Următorul popas a fost la păstrăvăria „Poiana” din Mălini, unde administratorul, Gică Ţigănescu, le-a vorbit despre creşterea păstrăvului şi  pescuitul acestuia. Seara au fost cazate la pensiunea Victoria din Văleni- Stânişoara prin bunăvoinţa unor oameni inimoşi, Victoriţa Scutărescu şi Claudiu Moroşanu. După ce au luat cina, adolescentele au discutat cu părintele Adrian Brădăţanu şi prof. psiholog Mihai Moisoiu despre conduita morală, problemele cu care se confruntă la această vârstă a adolescenţei şi riscul fetelor de a deveni victime ale traficului de persoane în vederea exploatării sexuale, acţiuni prin care se distrug vieţi şi se frâng destine, provoacă traume majore care mutilează sufletul şi viitorul unor femei şi tinere.

A doua zi participanţii la excursie au asistat la sfânta liturghie prilejuită de sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică, după care a fost vizitată Casa memorială a poetului Nicolae Labiş. Preotul Adrian Brădăţanu a precizat că nu ar fi reuşit să ducă la bun sfârşit această activitate dacă nu ar fi fost sprijinit de Andi Stan, managerul Romfour Tur, care a asigurat transportul, şi de maica stareţă stavroforă Lăcrămioara Mirăuţi de la Mănăstirea Slatina.

Ruxandra, elevă în clasa a XI-a la un liceu din Fălticeni, ne-a spus: „Mulţumesc tuturor celor care ne-au fost alături pentru frumoasa iniţiativă şi pentru tot ce au făcut pentru noi. Putem spune că în aceste două zile, atât părintele, cât şi ceilalţi oameni care l-au ajutat sau au fost împreună cu noi timp de câteva ore ne-au făcut să ne simţim că suntem importanţi pentru societate şi că acolo sus Cineva ne iubeşte şi nu ne lasă niciodată singuri”.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Excursie catehetică organizată pentru tinere instituţionalizate.
 Vizualizări articol: 1405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Excursie catehetică organizată pentru tinere instituţionalizate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei