Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 sep 2017 - Anul XXII, nr. 203 (6619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scump

150 de lei amendă pentru kilogramul de ciuperci vândut la marginea drumului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii au organizat în această săptămână o acţiune de control care i-a vizat pe culegătorii de ciuperci din zona de munte a judeţului Suceava, mai exact pe cei care îşi vând ciupercile culese în pădurea la marginea drumului. Acţiunea poliţiştilor de la Biroul de Combatere a Delictelor Silvice Suceava s-a desfăşurat pe 5 septembrie, pe DN 17, între localităţile Păltinoasa şi Pojorâta.

 Poliţiştii au găsit şi amendat patru astfel de comercianţi. Amenzile au fost date pentru acte de comerţ fără documente de provenienţă, în baza Legii 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit.

Ceea ce atrage cel mai mult atenţia este valoarea mare a amenzilor, raportat la cantităţile de ciuperci pe care încercau să le vândă respectivii. Cei patru au încasat amenzi de 5.000 de lei, în condiţiile în care aveau asupra lor în total aproape 35 de kilograme de ciuperci. Ar rezulta, aşadar, că pentru fiecare kilogram de ciuperci amenda a fost de aproape 150 de lei.

Poliţiştii au predat ciupercile Centrului de Fructe din cadrul Ocolului Silvic Pojorâta, deţinătorul legal al acestora.

Culegătorii de ciuperci şi fructe de pădure îşi fac simţită prezenţa de câteva ori pe an în zona de munte a judeţului Suceava. Sunt oameni care vin din mai multe judeţe, mulţi dintre ei fiind de etnie romă, însă nu numai. Dacă în zona Cârlibaba, de exemplu, culegătorii sunt aduşi de o firmă ce are contract de colectare din păduri şi sunt amenajate tabere pentru cazarea acestora, alţi culegători vin pe cont propriu la cules şi încearcă apoi să vândă ciupercile. Aceştia din urmă intră la categoria comerţ ilicit.

Pentru Poliţie, problemele cu aceşti culegători sunt legate de faptul că, fiind voiajori, nu pot fi monitorizaţi, iar în caz de comitere de infracţiuni sunt greu de depistat. Prezenţa lor în alte localităţi poate duce la declanşarea de conflicte, chiar dacă aceştia nu sunt neapărat agresivi. Aceştia se deplasează de regulă cu trenul, în grupuri mari, iar în trecut au fost probleme legate de deranjarea călătorilor şi de faptul  că au refuzat să-şi cumpere bilete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 150 de lei amendă pentru kilogramul de ciuperci vândut la marginea drumului.
 Vizualizări articol: 7579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
150 de lei amendă pentru kilogramul de ciuperci vândut la marginea drumului3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei