Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 sep 2017 - Anul XXII, nr. 203 (6619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promovare

Gheorghe Flutur va urgenta dezbaterile pentru definitivarea Master Planului de Turism al judeţului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că după întoarcerea de la Forumul Economic de la Krynica, din Polonia, va urgenta discuţiile şi dezbaterile pentru definitivarea Master Planului de Turism al judeţului. Gheorghe Flutur a participat ieri la o dezbatere pe teme de turism, care a avut loc în cadrul forumului din Polonia, precizând că a vorbit atât în numele judeţului Suceava, cât şi al Regiunii de Nord-Est. Flutur a arătat că această regiune, cea mai mare din ţară, are aproximativ 4.000 de monumente istorice, opt monumente UNESCO, toate situate în judeţul Suceava, trei parcuri naţionale, un parc natural şi 55 de arii protejate.

El a mai precizat că în Regiunea de Nord-Est sunt circa 27.000 de locuri de cazare, în aproape 900 de unităţi de primire turistică, mai mult de jumătate dintre acestea fiind în judeţul Suceava.

„În Regiunea de Nord-Est, judeţul Suceava este cap de afiş, cu cel mai mare număr de turişti, cu cel mai mare număr de locuri de cazare, şi asta ne obligă să ne ocupăm şi mai mult de acest domeniu aducător de profit. Iar aici în Polonia am abordat câteva teme importante. Ca să dezvolţi turismul îţi trebuie infrastructură, şi în special drumuri. Am vorbit de strategia noastră şi am cerut din nou construcţia drumurilor rapide, a autostrăzii Nord-Sud, între Polonia, Ucraina şi România, dar şi de autostrăzile Est-Vest, care să ne lege cu Ardealul şi Occidentul. De asemenea, turismul înseamnă şi alte categorii de drumuri, şi e nevoie în viitor, şi am cerut acest lucru, de crearea unor programe europene, de tipul pol de dezvoltare turistică. Iar Bucovina va trebui să devină un pol de dezvoltare turistică”, a declarat şeful administraţiei judeţene.

 

Flutur: Turismul este ramura cea mai dinamică din judeţul Suceava

Gheorghe Flutur a adăugat că în cadrul discuţiilor din Polonia a prezentat faptul că turismul din judeţul Suceava este ramura economică cea mai dinamică, precizând că de anul trecut şi până anul acesta numărul de turişti a crescut cu 18%, iar în ultimii zece ani numărul acestora şi al spaţiilor de cazare s-a dublat. „Ca să ai turism îţi trebuie şi siguranţă, ceea ce înseamnă investiţii în sănătate, în reţeaua de spitale, sisteme de intervenţie rapidă, sisteme de asigurări, dar şi promovare şi reclamă. Iar pentru aceasta, noi, administraţia publică, ne-am asociat pentru promovarea ofertei turistice şi a produselor tradiţionale specifice”, a precizat Gheorghe Flutur. El a mai spus că tot în cadrul forumului a vorbit şi despre poveşti de succes din judeţ, evidenţiind aici turismul tradiţional, punerea în valoare a valorilor autentice, a gastronomiei, meşteşugurilor, dar şi despre încurajarea agroturismului, a pensiunilor mici în care familiile sau asociaţii familiale sunt investitorii.

„Am vorbit apoi despre pelerinaje şi de organizarea de evenimente în jurul sărbătorilor religioase. Vorbim aici despre pelerinaje către mănăstiri, către mănăstirile monumente UNESCO. În acelaşi timp am discutat şi despre implicarea administraţiei judeţene în organizarea de evenimente culturale care atrag turişti, despre Asociaţia Produs în Bucovina, Asociaţia Bucovina Turistică, acestea fiind alte câteva poveşti de succes din judeţ”, a explicat preşedintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a mai declarat că una dintre temele prezentate a fost şi cea legată de modernizarea Aeroportului "Ștefan cel Mare" Suceava, dar şi de deschiderea de noi rute, pe lângă cele 11 existente, inclusiv către Polonia şi alte ţări din Vestul Europei.

„Am mai prezentat şi turismul activ, domeniile schiabile din judeţ, traseele turistice cu adrenalină, dar şi noua formă de turism care apare la noi datorită multiculturalităţii din judeţ, a numeroaselor etnii, pentru care avem programele de căutare a originilor. Tot în cadrul discuţiilor am primit mai multe întrebări, una dintre acestea fiind legată de modul în care se implică autorităţile locale în încurajarea turismului. Și am spus că vom face din timp cunoscut Master Planul pe Infrastructura de Transport şi Master Planul de Turism. De aceea, întors acasă, voi iniţia dezbateri urgente la nivelul Consiliului Judeţean Suceava pe Master Planul de Turism al judeţului”, a afirmat Gheorghe Flutur. El a mai spus că la dezbaterile de ieri pe tema turismului au fost prezenţi oficiali din mai multe ţări, precum Polonia, Ucraina sau Rusia, precum şi operatori de turism.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur va urgenta dezbaterile pentru definitivarea Master Planului de Turism al judeţului Suceava.
 Vizualizări articol: 1474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gheorghe Flutur va urgenta dezbaterile pentru definitivarea Master Planului de Turism al judeţului Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei