Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 sep 2017 - Anul XXII, nr. 203 (6619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Rămas bun!

Sute de oameni l-au condus ieri pe ultimul drum pe preotul Mihai Fădur, care a slujit 40 de ani la Biserica „Sf. Dumitru” din Udeşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de oameni şi un sobor impresionant de preoţi l-au condus ieri, 7 septembrie, pe ultimul drum pe preotul Mihai Fădur, care a slujit 40 de ani la Biserica „Sf. Dumitru” din Udeşti. O comunitate întreagă l-a plâns pe preotul în vârstă de 77 de ani, un bun predicator, un părinte cu o voce puternică, care a fost iubit şi apreciat de enoriaşi.  Din păcate, la sfârşitul lunii august, preotul pensionar a suferit un grav accident de circulaţie, pe un drum din comuna Udeşti, după ce a pierdut controlul asupra direcţiei în urma efectuării unei depăşiri şi a intrat cu maşina în doi copaci de pe marginea drumului. Atunci, părintele Mihai Fădur a fost dus în stare gravă la spitalul Judeţean Suceava, dar, din păcate, lupta cu viaţa s-a întrerupt acum câteva zile. Dumnezeu a avut alt plan cu el. L-a luat în Ceruri!

Preotul Mihai Fădur lasă în urmă o soţie îndurerată, preoteasa Sanda-Maria, şi doi copii, Meia şi Mixandru, dar şi întreaga comunitate din Udeşti, care se va ruga pentru liniştea sufletului celui care le-a fost păstor, prieten, sfătuitor, îndrumător de suflete. Enoriaşii din Udeşti sunt alături de familia îndurerată şi transmit următorul mesaj: ”Drum bun, părinte drag, să vă rugaţi şi din Cer pentru noi".

Părintele Mihai Fădur amintea ori de câte ori avea ocazia de importanţa credinţei în viaţa oamenilor. Ne amintim că într-un cuvânt de învăţătură susţinut de părintele Mihai Fădur, acesta a reamintit celebra pildă despre academicianul Nicolae Păulescu, inventatorul insulinei, care fiind întrebat cum a ajuns atât de sus ierarhic, a răspuns că „prin credinţă, şi aş fi ajuns şi mai sus, dacă aş fi avut şi mai multă credinţă”.

 

Filantropie

Dacă vorbim de părintele Mihai Fădur nu putem să nu amintim şi de latura sa filantropică. În anul 2005, în noaptea sfântă a Învierii, „părintele paroh Mihai Fădur s-a gândit la năpăstuiţii soartei din zona de vest a ţării, cărora stihiile naturii le-au năpădit şi prăpădit avutul şi le-au nămolit ogoarele. În timpul slujbei, când au fost sfinţite coşurile cu bunătăţile tradiţionale de Paşti, preotul a făcut un apel la credincioşii aflaţi în Biserica din Udeşti pentru a-i ajuta cu produse agricole, cu haine şi cu bani pe cei aflaţi în aşa mare suferinţă. Și, semn că udeştenii sunt sensibili şi omenoşi din fire, în numai două zile au donat zece tone de produse alimentare (cartofi, porumb, făină de grâu, ulei ş.a.), 25 saci cu îmbrăcăminte şi 8 milioane lei”. Este doar un exemplu din multele care ar merita să fie amintite atunci când vorbim de faptele părintelui Mihai Fădur. Preotul a organizat de-a lungul vieţii numeroase acţiuni de întrajutorare, fiind cunoscut ca un preot căruia îi pasă şi de cel necăjit.

La Biserica „Sf. Dumitru” din Udeşti slujeşte de circa zece ani fratele mai mic al părintelui Mihai Fădur, preotul paroh Nicolae Fădur, care le va împărtăşi în continuare credincioşilor din Udeşti multe învăţături pe care le-a dobândit chiar de la fratele lui, regretatul preot Mihai. Părintele paroh Nicolae, împreună cu părintele pensionar Mihai Fădur au adus, prin slujirile lor la Sfântul Altar, multă bucurie duhovnicească în inimile credincioşilor din Udeşti. De aceea, amintirea părintelui Mihai Fădur va rămâne veşnic vie în inimile celor care l-au cunoscut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de oameni l-au condus ieri pe ultimul drum pe preotul Mihai Fădur, care a slujit 40 de ani la Biserica „Sf. Dumitru” din Udeşti.
 Vizualizări articol: 7891 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sute de oameni l-au condus ieri pe ultimul drum pe preotul Mihai Fădur, care a slujit 40 de ani la Biserica „Sf. Dumitru” din Udeşti5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei