Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 sep 2017 - Anul XXII, nr. 203 (6619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Tupeu

O icoană argintată cu Maica Domnului a fost furată în miezul zilei din Catedrala Ortodoxă din Rădăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sintagma „hoții nu nici un Dumnezeu” a fost confirmată, zilele trecute, și la Rădăuți, atunci când o persoană, după ce s-a închinat în fața unei icoane, a luat-o cu seninătate din locul unde era așezată și a plecat cu ea din biserică. Și ca minunăția să fie mai mare, persoana respectivă era o femeie care părea că nu ar face parte din categoria „cunoștințelor” lucrătorilor de poliție.

Totul s-a petrecut vinerea trecută, 1 septembrie, zi aglomerată la Rădăuți, în condițiile în care vinerea este zi de târg în municipiul aflat la intersecția drumurilor spre Putna și Sucevița. Camerele de supraveghere instalate în Catedrala Ortodoxă din centrul localității au arătat, în jurul orei 14.20, imagini cu o femeie, îmbrăcată îngrijit, care a intrat în biserică și, după ce s-a asigurat că nu mai era nimeni în apropierea sa, și-a făcut cruce în fața icoanei cu Maica Domnului Ierusalimița (din Ierusalim), apoi a ridicat icoana din locul său și s-a retras într-un loc mai dosnic. Cel mai probabil, femeia cu părul vopsit blond, în vârstă de circa 50-60 de ani, a așezat icoana în geanta sa, pentru că aceasta nu era de dimensiuni mari, după care a părăsit biserica. Potrivit celor afirmate de preotul paroh Niculae Vîrtea, de la Parohiatul Ortodox Pogorârea Sfîntului Duh, furtul a fost observat câteva ore mai târziu, în jurul orei 18.00, în aceeași zi, însă părintele a sperat că femeia va realiza gravitatea faptei sale și va aduce icoana înapoi, dar nu s-a întâmplat așa. Preotul Vârtea a afirmat că în urmă cu două zile, miercuri, a depus o sesizare la Poliția municipiului Rădăuți și că icoana argintată, care are o valoare de circa 300 de euro, a fost donată în urmă cu câteva luni Catedralei rădăuțene de o persoană care locuiește în Israel. În același timp, părintele a făcut un apel pentru recuperarea icoanei și reașezarea sa în Catedrala Ortodoxă din Rădăuți. Cei care pot oferi informații despre autoarea furtului sunt rugați să contacteze cel mai apropiat post de poliție sau să sune la Poliția municipiului Rădăuți, la tel. 0230561010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O icoană argintată cu Maica Domnului a fost furată în miezul zilei din Catedrala Ortodoxă din Rădăuți.
 Vizualizări articol: 4104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O icoană argintată cu Maica Domnului a fost furată în miezul zilei din Catedrala Ortodoxă din Rădăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei