Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 sep 2017 - Anul XXII, nr. 197 (6613)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Negocieri sindicat

Poliţiştii au promisiuni că vor fi dotaţi cu bastoane cu electroşoc şi veste antiînjunghiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii ar putea fi dotaţi în perioada următoare cu bastoane cu electroşoc şi cu veste antiînjunghiere, mai multe inspectorate de poliţie din ţară întocmind rapoarte de necesitate cu privire la aceste dotări.

Vasile Grumăzescu, liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) Suceava, a făcut şi el, în numele sindicatului, solicitări în acest sens, iar în răspunsul conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava i s-a transmis că propunerea a fost deja înaintată în cadrul videoconferinţelor cu Inspectoratul General al Poliţiei Române şi se speră la alocarea de fonduri pentru aceste dotări la următoarea rectificare bugetară.

Liderul SNAP Suceava a solicitat încă de anul trecut ca poliţiştii să primească în dotare bastoanele cu electroşoc.

„Aceste bastoane ar fi mult mai eficiente şi mai puţin vătămătoare în cazul în care un poliţist se află sub ameninţarea unei persoane agresive. Pistolul nu poate fi folosit decât în cazurile mai deosebite, iar cu aceste bastoane cred că poliţiştii ar fi mai feriţi de riscul de a fi supuşi ultragierii”, a explicat Vasile Grumăzescu.
De altfel, chiar Legea 218/2002, Legea Poliţiei Române, prevede la articolul 34, aliniatul 1: “Pentru descurajarea, împiedicarea şi neutralizarea acţiunilor agresive ale persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publică, acţiuni ce nu au putut fi înlăturate sau anihilate prin utilizarea altor mijloace, poliţiştii pot folosi scuturi de protecţie, căşti cu vizor, bastoane din cauciuc, bastoane cu energie electrostatică, dispozitive cu substanţe iritant-lacrimogene şi paralizante, jeturi de apă, arme cu glonţ din cauciuc şi cătuşe, câini de serviciu, precum şi alte mijloace de imobilizare care nu pun în pericol viaţa sau nu produc o vătămare corporală gravă”.

O altă promisiune din partea conducerii IPJ Suceava, transmisă în scris către SNAP, este legată de o colaborare mult mai eficientă cu Jandarmeria Suceava, în cazul în care poliţiştii care intervin la scandaluri sunt puşi în dificultate.

Poliţiştilor li s-a transmis să apeleze imediat la ofiţerii de serviciu de la poliţiile municipale de care aparţin, pentru ca aceştia să ia legătura cu dispeceratul Jandarmeriei, care să trimită forţe de intervenţie în locul în care este nevoie.

„Sperăm ca aceste garanţii privind sprijinul de la Jandarmerie, pe care le-am primit în scris, să fie puse şi în practică eficient, pentru a fi la rândul nostru eficienţi. De asemenea, sperăm şi că dotarea cu bastoane cu electroşoc să se facă în timp cât mai scurt deoarece colegii din teren se confruntă din ce în ce mai des cu intervenţii complicate, la care sunt supuşi riscului de ultraj”, a declarat Vasile Grumăzescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii au promisiuni că vor fi dotaţi cu bastoane cu electroşoc şi veste antiînjunghiere.
 Vizualizări articol: 2664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţiştii au promisiuni că vor fi dotaţi cu bastoane cu electroşoc şi veste antiînjunghiere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei