Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 sep 2017 - Anul XXII, nr. 197 (6613)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Standard

Spitalul de Urgenţă Suceava, fără emoţii în privinţa reacreditării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rezultatul investiţiilor de peste 40 de milioane de euro în reabilitarea tuturor secţiilor din spital şi achiziţia de aparatură şi echipamente medicale, în diversificarea şi creşterea calităţii serviciilor medicale, precum şi politica activă de recrutare de personal specializat, promovate în ultimii nouă ani de Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, au făcut ca unitatea să aştepte fără mari emoţii rezultatul evaluării pentru reacreditare. Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că inspectorii comisiei din partea  Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, prezenţi la Suceava în perioada 21-25 august a.c., au evaluat îndeplinirea a 1.276 de cerinţe şi a 2.482 de indicatori ai standardului de calitate. ”Multe dintre aceste cerinţe nu sunt încă implementate în România, dar pentru noi au fost obiective pe care le urmărim din 2009 şi membrii comisiei au avut surpriza să constate că în spitalul nostru deja sunt aplicate. Am avut o politică de investiţii inspirată şi ne propunem să continuăm la fel de curajos politica de investiţii generatoare de servicii medicale de calitate”, a declarat Rîmbu.

Finanţarea a fost asigurată din bugetul propriu al spitalului, de la Consiliul Judeţean Suceava, unitatea tutelară a Spitalului de Urgenţă, de la Ministerul Sănătăţii şi de la Consiliul Local Suceava.

 

Flutur susţine spitalul pentru obţinerea statutului de ”spital clinic”

Preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, prezent la conferinţa de presă, a declarat, la rândul său, că următoarea etapă este demararea acreditării Spitalului de Urgenţă ca spital clinic, obiectiv realizabil având în vedere că, din punct de vedere al dotării, al numărului de secţii şi al medicilor care au titlul de doctor în ştiinţe, unitatea medicală îndeplineşte deja criteriile impuse.

Flutur a explicat că, pentru obţinerea statutului de spital clinic, Spitalul de Urgenţă are în vedere colaborarea cu Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava, la care funcţionează deja două specializări medicale, kinetoterapie şi nutriţie, iar în viitorul apropiat s-ar putea înfiinţa specializările tehnică dentară şi asistenţă medicală (cu studii superioare). ”Aceasta ar consolida atât perspectiva USV, cât şi relaţia cu spitalul”, a afirmat Flutur, subliniind că ”toate investiţiile de la spital sunt făcute în interesul populaţiei”.

Menţionăm că printre criteriile de reacreditare se numără respectarea condiţiilor de asepsie, gradul de satisfacţie al pacienţilor şi al personalului medical, gestionarea deşeurilor, dar şi activitatea generală de zi cu zi. De acum, spitalul are timp până în 22 septembrie a.c. pentru a remedia non-conformităţile minore semnalate de comisie. Centralizarea punctajelor şi finalizarea reacreditării este prevăzută pentru perioada septembrie-noiembrie a.c., când Spitalul de Urgenţă va fi înştiinţat asupra rezultatului.

Reamintim că Spitalul de Urgenţă Suceava a fost acreditat prin hotărâre a Comitetului Director al Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, în octombrie 2012, la nivelul II A, cu 98 de puncte din maximum de 100. Acest nivel i-a adus finanţare în plus pentru investiţii şi dotări medicale de înaltă performanţă.

Conform noilor reglementări legale, acreditarea nu se mai face pe patru niveluri, ca până acum. Pentru îndeplinirea a cel puţin 45,01% dintre indicatorii de evaluare, spitalul primeşte un certificat de ”Nivel acreditat”. Sub acest procent este încadrat în categoria unităţilor medicale cu „Nivel neacreditat”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgenţă Suceava, fără emoţii în privinţa reacreditării.
 Vizualizări articol: 2286 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spitalul de Urgenţă Suceava, fără emoţii în privinţa reacreditării5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei