Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 aug 2017 - Anul XXII, nr. 189 (6605)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Infrastructură

DN 17B va fi asfaltat pe o porţiune de zece kilometri pe raza comunei Crucea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre cele mai distruse porţiuni ale drumului naţional 17B, de pe Valea Bistriţei, va fi reabilitată şi modernizată pe un tronsonul aflat pe raza localităţii Crucea. Prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că lucrările de asfaltare au început de luni, 21 august, urmând să fie turnat covor asfaltic nou pe o porţiune de zece kilometri. Mirela Adomnicăi a precizat că pe respectivul tronson au fost finalizate lucrările de plombare, iar acum începe asfaltarea în totalitate a drumului pe acea porţiune. Adomnicăi a precizat că va monitoriza săptămânal modul în care constructorul execută lucrările de modernizare şi de turnare a noului strat de asfalt.

„Constructorul trebuie să termine lucrările cât mai bine calitativ şi cât mai repede. Lucrările se realizează într-o zonă de munte şi trebuie să profităm de vremea bună. Iar eu personal mă voi deplasa în fiecare săptămână la Crucea pentru a vedea modul în care firma lucrează pentru finalizarea investiţiei”, a spus prefectul judeţului Suceava.

La rândul său, primarul comunei Crucea, Dorin Rusu, s-a declarat mulţumit de modul în care constructorul a început lucrările de modernizare, sperând că acestea vor fi finalizate într-un termen cât mai scurt. Dorin Rusu a spus lucrările de modernizare se realizează pe tronsonul DN 17B din centrul comunei Crucea (zona Peco) şi până la Chiril, în zona Arama. El a afirmat că investiţia se face de către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi. „Luni am avut un prim comandament de lucru şi văd că lucrările înaintează extraordinar de bine, cu cel puţin un kilometru pe zi pe un sens de mers. Firma a venit cu utilaje moderne, cu oameni, şi sperăm că lucrările vor fi finalizate într-un termen cât mai scurt”, a spus primarul din Crucea, care a precizat că lucrările ar urma să dureze maximum 30 de zile. Dorin Rusu a ţinut să precizeze că reabilitarea şi modernizarea acestui tronson era extrem de importantă, având în vedere că porţiunea de zece kilometri care va fi asfaltată era cea mai distrusă, şoferii fiind nevoiţi să circule printre gropi adânci şi de 20 – 30 de centimetri.

Reamintim că la începutul lunii mai a.c., aproximativ 180 de persoane au protestat pe DN 17B solicitând reabilitarea şi modernizarea cât mai urgentă a acestui drum. Protestatarii, aflaţi în maşini, au circulat timp de două ore între localităţile Chiril şi Crucea, pentru a protesta faţă de starea deplorabilă în care se află DN 17B pe anumite porţiuni, oamenii având cu ei pancarte pe care scriau mesaje precum ”Valea Bistriţei = Valea Plângerii” sau „Dar deschideţi poarta/ Gropile mă-conjor,/ Cântul suflă rece/ Pivoţii mă dor.../ Ce spui tu străine?!/ CNAIR-ul e departe,/ Braţul său prin drumuri/ numai gropi împarte” sau „Uite groapa, bat-o vina, am venit să-mi rup maşina în frumoasa Bucovina - DN 17 B”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DN 17B va fi asfaltat pe o porţiune de zece kilometri pe raza comunei Crucea.
 Vizualizări articol: 1758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
DN 17B va fi asfaltat pe o porţiune de zece kilometri pe raza comunei Crucea3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei