Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 aug 2017 - Anul XXII, nr. 189 (6605)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Testul revoluționar care poate depista cancerul în stadiu incipient, descoperit de un medic român!

Lupta necontenită cu maladia care ucide fără milă milioane de oameni, implică echipe de specialiști din toată lumea, care depun eforturi susținute în laboratoarele de cercetare medicală, în speranța găsirii unui tratament-minune.

O descoperire extrem de importantă, care ar putea revoluționa oncologia, aparține unei echipe de cercetători din SUA, de la John Hopkins University, condusă de medicul de origine română, Victor Velculescu.

Născut în România, medicul Velculescu a imigrat alături de familia sa în Statele Unite pe când avea 7 ani. Acesta a absolvit Facultatea de Biologie de la Universitatea Stanford, a urmat apoi şcoala de medicină şi un doctorat în genetica moleculară. În prezent, medicul român, care a devenit celebru în toată lumea, este șeful echipei de cercetare al Universității Johns Hopkins și co-fondator al companiei Genome Personal Diagnostics, companie privată de biopsie lichidă.

Descoperirea este cu atât mai uluitoare pentru că oferă șansa de a depista boala secolului în stadiu precoce.

Este vorba despre un test de sânge care poate determina prezența cancerului în organism înainte de apariția primelor simptome. În efectuarea testului, provocarea a fost identificarea ADN-ului rar din cancerele reale, ignorând, în același timp, alte tipuri de modificări genetice care pot apărea sub forma unor divizări ale celulelor sangvine sau a unor modificări genetice cu care se nasc oamenii.

Pentru acest studiu, echipa a analizat probe de sânge de la pacienții cu cancer mamar, pulmonar, ovarian și colorectal, căutand 58 de gene legate de obicei de aceste tipuri de cancer. În ansamblu, au fost capabili să detecteze 86 din 138 de cancere aflate în stadii I și II. Analizele inițiale au permis detectarea cancerului în cazul a 62% dintre pacienții diagnosticați cu diverse tipuri de cancer de gradul 1 şi nu au existat rezultate false pozitiv.

„Este multă agitație în jurul biopsiilor lichide, dar majoritatea au fost făcute în stadiile avansate de cancer sau la persoane la care ştiai deja ce să cauți”, a explicat Victor Velculescu. Rezultatul surprinzător este că există o proporție mare a pacienților cu forme incipiente, care au modificări ale sângelui”, a adăugat el.

Testul nu este încă în varianta finală, fiind necesare mai multe studii pe un număr mai mare de subiecți pentru a dovedi că testul poate identifica în condiții de siguranță și cu acuratețe cancerul în stadiu incipient. Un astfel de proces ar putea dura până la cinci ani.

Însă, dacă rezultatele cercetărilor vor fi cele preconizate, testul va reprezenta cheia identificării cancerelor într-o etapă în care pacienții bolnavi de cancer să aibă o sansă mai bună de supraviețuire. „Diferența de supraviețuire între stadiul incipient şi stadiul avansat de cancer ar permite salvarea a peste un million de vieți anual în lume”, a spus medicul de origine română.

Sursa: www.antenasatelor.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Testul revoluționar care poate depista cancerul în stadiu incipient, descoperit de un medic român!.
 Vizualizări articol: 2238 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Testul revoluționar care poate depista cancerul în stadiu incipient, descoperit de un medic român!5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei