Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 aug 2017 - Anul XXII, nr. 189 (6605)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comandament

Lungu: „A început numărătoarea inversă la lucrările de investiţii din acest an”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima zonă de agrement a Sucevei, noile blocuri ANL, drumurile şi parcările din cartierul Europa, asfaltarea unor străzi „de pământ” şi înlocuirea reţelelor de termoficare sunt principalele lucrări de investiţii pe care municipalitatea vrea să le finalizeze anul acesta.

Tocmai de aceea, la comandamentul de investiţii de marţi dimineaţă, primarul Ion Lungu a pus presiune pe constructori, să se mobilizeze acum, când vremea încă ţine cu ei, pentru a putea să-şi respecte termenele anunţate.

„În cursul zilei de luni am vizitat mare parte din investiţii în teren. Nu mai este mult timp disponibil, am intrat în numărătoarea inversă. Luni bune de şantier nu prea mai avem – septembrie cât va fi, pentru că din octombrie, cum va vrea Domnul”, a spus Ion Lungu.

Edilul sucevean a precizat că zona de agrement de la baza Dealului Tătăraşi este aproape de finalizare, dar mai sunt de adus dotările pentru terenul de golf, de montat un loc de joacă, de finalizat cafeneaua, iar debarcaderul să fie dotat cu bărci şi hidrobiciclete. Acesta a precizat că sunt şanse reale de a finaliza această investiţie pe 30 septembrie.

O altă lucrare mult aşteptată de tinerii suceveni este cea de realizare a noilor blocuri ANL din zona Metro, termenul de finalizare fiind luna decembrie.

La străzi, unde sunt începute lucrările de investiţii în mai multe zone, primul termen de finalizare, 15 septembrie, a fost anunţat pentru strada Constantin Moraru, care are deja turnat primul strat de asfalt. Pentru strada Lev Tolstoi nu s-a avansat încă un termen, fiind o lucrare mai complexă, în vreme ce pentru străzile Bogdan Vodă şi Mihail Sadoveanu se lucrează acum la obţinerea avizelor necesare pentru emiterea autorizaţiei de construcţie.

În privinţa lucrărilor de termoficare din cartierele Obcini, Zamca şi George Enescu, care ar trebui să fie finalizate până în octombrie, edilul sucevean a spus că în continuare se confruntă cu o mare problemă, cea a finanţărilor blocate de o regulă nouă impusă de Guvern.

„Am fost personal la ANRE la Bucureşti să solicit obţinerea cât mai rapidă a avizului necesar, azi se întruneşte o comisie care analizează toate dosarele de termoficare, sper ca în urma acesteia să se deblocheze finanţările şi să ne vină cele 7 milioane de lei de la Guvern. Cei care execută lucrările au lucrat destul de mult fără a fi plătiţi”, a spus Ion Lungu, care a precizat că le-a mai decontat din cheltuieli, cât s-a putut, din cota de cofinanţare a municipalităţii, doar că plăţile respective sunt insuficiente.

Nu au fost uitate nici lucrările de utilităţi, străzi şi parcări din cartierul Europa, care se face pentru tineri, pe Dealul Tătăraşi, Paris fiind prima stradă care va fi asfaltată, acum fiind făcute lucrările pregătitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: „A început numărătoarea inversă la lucrările de investiţii din acest an”.
 Vizualizări articol: 1794 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lungu: „A început numărătoarea inversă la lucrările de investiţii din acest an”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei