Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 aug 2017 - Anul XXII, nr. 189 (6605)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un pod care să unească Suceava cu Burdujeni, propus spre finanțare în programul Centenarului

Miercuri, 23 August 2017 (13:50:10)

Realizarea unui pod nou peste râul Suceava, care să facă legătura între vechile localități istorice Suceava și Burdujeni, unul aflat în Imperiul Austro-Ungar și altul în România, este proiectul pentru care municipalitatea suceveană speră să obțină finanțare de la Guvern, anul viitor, în cadrul programului Centenar.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că realizarea acestui pod este un proiect de infrastructură pe care va insista și care ar merita să fie finanțat prin PNDL (programul național de dezvoltare locală) de anul viitor.

„Tocmai de aceea am avut o discuție luni la cei care fac studii de prefezabilitate, ridicările topo și geo la această rută alternativă, cum este prinsă în lista de investiții, să separăm cele două obiective, să fie două proiecte separate ca finanțare.

Îmi doresc ca până la 1 decembrie să avem aprobate toate aceste date, să avem indicatorii tehnico-economici, încât să putem merge merge la Guvern, să fim prinși pe PNDL de anul viitor. Consider că acest pod ar fi cel mai bun proiect de promovat pentru Centenar, pentru că leagă Suceava de Burdujeni”, a declarat primarul Ion Lungu.

Edilul sucevean a precizat că „podul actual nu mai satisface necesitățile de circulație, este necesar unul nou”, iar cum se tot vorbește că că Guvernul vrea să finanțeze niște proiecte pe infrastructură în cinstea Centenarului, realizarea unui nou pod ar fi cea mai bună propunere care trebuie susținută.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un pod care să unească Suceava cu Burdujeni, propus spre finanțare în programul Centenarului.
 Vizualizări articol: 4216 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Un pod care să unească Suceava cu Burdujeni, propus spre finanțare în programul Centenarului4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei