Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 aug 2017 - Anul XXII, nr. 183 (6599)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   22 imagini |   ø fişiere video

De Adormirea Maicii Domnului

Credincioşii şi preoţii prezenţi la hramul Mănăstirii Putna, îndemnaţi să se roage pentru încetarea războiului din Siria

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Credincioşii ortodocşi şi preoţii care au fost prezenţi ieri la slujba religioasă oficiată de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului la Mănăstirea Putna au fost îndemnaţi să se roage pentru încetarea războiului din Siria. Rugămintea a fost făcută de episcopul vicar al Damascului, Preasfinţia Sa Lucas, care s-a numărat printre preoţii care au oficiat Sfânta Liturghie de la Mănăstirea Putna. Slujba religioasă de ieri, de la acest lăcaş de cult, a fost oficiată de un sobor de aproape 60 de preoţi, din ţară, dar şi din Republica Moldova şi Ucraina, în frunte cu Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. La hramul Mănăstirii Putna au participat câtea mii de oameni, din judeţ, dar şi din întreaga ţară, marea lor majoritate venind la această sărbătoare îmbrăcaţi în costume tradiţionale româneşti.

După slujbă, episcopul vicar al Damascului, Preasfinţia Sa Lucas, le-a transmis credincioşilor că este o onoare pentru el faptul că a slujit la Mănăstirea Putna, de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, şi i-a îndemnat să nu uite de conflictul din ţara din care vine şi să se roage pentru încetarea războiului. „Am venit aici de la Damasc, în această ţară binecuvântată, pentru a serba împreună cu dumneavoastră acest mare praznic al bisericii. Și sunt înaintea dumneavoastră şi a acestui popor, care vine să dea slavă lui Dumnezeu în această mănăstire. Această sărbătoare este una binecuvântată, pe care creştinii o sărbătoresc nu numai aici, ci în orice parte a lumii”, a spus Preasfinţia Sa Lucas. Episcopul Vicar de Damasc a ţinut să le spună credincioşilor veniţi la Mănăstirea Putna că şi la Mănăstirea Seydnaya din Siria, acolo unde slujeşte, este o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, la care „în timp de linişte” veneau foarte mulţi creştini ortodocşi să se roage. „Mănăstirea Seydnaya e ca o Biserică a Învierii pentru poporul nostru sirian creştin, căci pentru mulţi de acolo nu este posibil să ajungă la Biserica Învierii din Ierusalim. Și după cum am înţeles, şi Mănăstirea Putna este socotită Ierusalimul Neamului Românesc”, a mai spus înaltul ierarh. Preasfinţia Sa Lucas a mai spus că Fecioara Maria este mama întregii umanităţi şi i-a îndemnat pe credincioşii ortodocşi să păstreze întotdeauna în suflet exemplul Maicii Domnului. „Să primiţi din binecuvântarea ei, şi vreau să vă adresăm o rugăminte, aceea de a ne păstra, de a aminti în rugăciunile dumneavoastră ţara noastră, care este acum în război. Să ne rugăm la Dumnezeu ca să încheie această perioadă tulbure. Noi ca şi creştini plângem în suflete pentru că ţara noastră suferă. Dorim să rămânem în ea şi acest lucru putem să-l facem doar prin puterea Maicii Domnului şi a Mântuitorului Hristos”, a fost mesajul Preasfinţiei Sale Lucas către credincioşii veniţi ieri la hramul Mănăstirii Putna.

 

ÎPS Pimen le-a vorbit credincioşilor despre importanţa ascultării cuvântului lui Dumnezeu

În cuvântul său, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen le-a vorbit credincioşilor despre importanţa ascultării cuvântului lui Dumnezeu, aşa cum a făcut-o şi Maica Domnului atunci când Arhanghelul Gavriil i-a adus vestea că va naşte pe fiul său, prin puterea Duhului Sfânt. „Sfânta Evanghelie de astăzi ne învaţă cum să ne trăim viaţa. Aşa cum a trăit-o şi Maica Domnului, în ascultare şi împlinirea cuvântului lui Dumnezeu. Maica Domnului a ascultat de cuvântul lui Dumnezeu atunci când Arhanghelul Gavriil i-a spus că va naşte pe fiul lui Dumnezeu prin puterea Duhului Sfânt. E taina cea de veac ascunsă. Nu a înţeles cu mintea, dar cu sufletul a ascultat acest cuvânt, şi a spus fie mie după cuvântul tău, roaba Domnului Sfânt. Deci ascultarea este o virtute de căpetenie pentru mântuirea noastră. Pentru că prin neascultare a intrat păcatul în lume”, a spus ÎPS Pimen.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor le-a spus pelerinilor veniţi la hramul Mănăstirii Putna că în această perioadă „trăim într-o lume zbuciumată, care vrea să trăiască şi să călătorească fără Dumnezeu”. ÎPS Pimen a spus că o astfel de trăire este o „experienţă nesocotită”, însă Dumnezeu nu îi părăseşte pe oameni. Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor i-a îndemnat pe credincioşi să aibă aceeaşi smerenie pe care a avut-o şi Maica Domnului. ”De aceea Maica Domnului este permanent pentru noi o pildă de trăire creştină. De aceea noi alergăm cu toată inima la ea şi îi spunem toate durerile sufletului nostru, pentru că în braţele ei, aşa cum este înfăţişată în Sfânta Icoană, stă fiul ei, Dumnezeul Ei şi Dumnezeul nostru, Mântuitorul Isus Hristos. Nu este o icoană mai frumoasă şi mai apropiată sufletului nostru decât icoana Maicii Domnului”, a afirmat ÎPS Pimen. La finalul slujbei de ieri de la Mănăstirea Putna, Presfinţia Sa Lucas şi ÎPS Pimen au primit din partea stareţului lăcaşului de cult, Velnic Melchisedec, câte o icoană a Maicii Domnului, copii după icoana făcătoare de minuni din biserica mănăstirii.

Tot ieri, pentru prima dată, credincioșii veniți la hramul mănăstiri Putna au asistat și la patru recitaluri de cântece închinate Maicii Domnului, susținute de interpretele Ștefania Stoica, Alexandra Dan, Dumitrița Evdochia Sinița și corul de copii „Meloritm”.

De precizat că printre credincioşii care au participat la slujba de la Mănăstirea Putna s-au aflat, ca în fiecare an, şi reprezentanţi ai administraţiei publice judeţene şi locale, precum şi politicieni, respectiv preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, primarul din Putna, Gheorghe Coroamă, prefectul Mirela Adomnicăi, senatorul Virginel Iordache şi deputatul Emanuel Havrici. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Credincioşii şi preoţii prezenţi la hramul Mănăstirii Putna, îndemnaţi să se roage pentru încetarea războiului din Siria.
 Vizualizări articol: 2107 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Credincioşii şi preoţii prezenţi la hramul Mănăstirii Putna, îndemnaţi să se roage pentru încetarea războiului din Siria2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei