Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 aug 2017 - Anul XXII, nr. 183 (6599)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Sfârșit de drum

Două tragedii au avut loc la mănăstiri, în preajma marii sărbători a Adormirii Maicii Domnului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două tragedii s-au petrecut în zilele de dinaintea marii sărbători a Adormirii Maicii Domnului, un adolescent de 17 ani și un bărbat de 36 găsindu-şi sfârşitul.

 

Un accident tragic a curmat viața unui tânăr seminarist de 17 ani, din județul Iași

Un accident petrecut la Mănăstirea Putna în ajunul hramului sfântului lăcaş de cult a adus sfârşitul unui tânăr elev de seminar din județul Iași, care venise pentru marea sărbătoare și pentru a vedea de aproape modul de viață al călugărilor. Nenorocirea s-a petrecut în incinta gospodăriei mănăstirii, în momentul în care adolescentul și-a prins capul între două bare din metal ale unui ascensor, folosit pentru ridicat marfă din pivniță.

Sebastian Lungu, elev al Seminarului Teologic Ortodox ”Sfântul Vasile cel Mare” din Iași, venise în urmă cu câteva zile, împreună cu câțiva colegi, la Mănăstirea Putna, iar vineri la prânz îi ajuta pe călugării din bucătăria mănăstirii. La un moment dat, acesta a coborât în pivniță după alimente și într-un moment de neatenție, și-a prins capul între barele liftului din zona pivniței. La locul accidentului a ajuns un echipaj SMURD, care l-a transportat pe pacientul grav rănit la Spitalul Județean Suceava. Văzând starea gravă în care se afla tânărul, care suferise un traumatism cranio cerebral sever, medicii suceveni au decis transferul pacientului la o clinică de specialitate din Iași. În ciuda eforturilor făcute de medicii ieșeni, tânărul  originar în localitatea ieșeană Golăiești a murit luni în Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

În urma morții tânărului, polițiștii suceveni au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă, urmând a fi audiați martorii prezenți de față în momentul petrecerii accidentului, pentru a se stabili dacă se face cineva vinovat de accidentul petrecut.

 

A venit la mănăstire să se roage şi şi-a găsit sfârşitul

Un bărbat în vârstă de 36 de ani şi-a găsit sfârşitul chiar în curtea mănăstirii la care a venit pentru a se ruga. S-a întâmplat luni după-amiază la Mănăstirea Rarău, iar nenorocirea putea fi evitată dacă oamenii care au observat problemele medicale pe care le reclama bărbatul ar fi chemat la timp un echipaj medical. Bărbatul, care este de loc din comuna Homocea, judeţul Vrancea, a ajuns la Mănăstirea Rarău încă de duminică. După o seară şi o noapte petrecută în rugăciune alături de alţi doi prieteni, dar şi de ceilalţi credincioşi care au ţinut să asiste la slujbele oficiate la acest lăcaş de cult de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, bărbatul se pregătea ieri pentru o nouă zi în care să se roage. În jurul orei 10.00, în timp ce asista la slujba religioasă, i s-a făcut rău, motiv pentru care cei prezenţi l-au scos în curtea mănăstirii şi i-au acordat ajutor. Părea că şi-a revenit şi că problemele medicale s-au rezolvat, aşa încât nimeni nu a considerat de cuviinţă să cheme o ambulanţă şi un echipaj medical. Bărbatul s-a întins în autoutilitara cu care venise la Mănăstirea Rarău, numai că problemele medicale s-au dovedit prea grave. Câteva ore mai târziu, în jurul orei 15.00, când unul din prietenii cu care venise la mănăstire pentru a se ruga a intrat în maşină, a observat că bărbatul era mort. Între timp, a fost chemat şi un echipaj al Serviciului de Ambulanță Vatra Dornei, care timp de câteva zeci de minute a încercat resuscitarea victimei, eforturi care, din păcate, s-au dovedit inutile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două tragedii au avut loc la mănăstiri, în preajma marii sărbători a Adormirii Maicii Domnului.
 Vizualizări articol: 6476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Două tragedii au avut loc la mănăstiri, în preajma marii sărbători a Adormirii Maicii Domnului3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei