Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 aug 2017 - Anul XXII, nr. 183 (6599)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Acţiuni

Poliţiştii s-au amestecat printre pelerini pentru a stopa din faşă faptele antisociale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Minivacanţa din perioada 12-15 august nu a fost una de relaxare pentru toată lumea. Spre exemplu, poliţiştii suceveni au fost solicitaţi serios, mai ales că în judeţ s-au petrecut mai multe evenimente la care au participat mii de oameni, iar măsurile de ordine trebuiau asigurate cât mai bine.

„O atenţie sporită a fost acordată activităţii de menţinere a ordinii şi liniştii publice la manifestările culturale şi religioase cu aflux sporit de persoane de la Cacica şi Putna. Mii de persoane au luat parte la aceste manifestări, bucurându-se în siguranţă de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului. Peste 100 de poliţişti au monitorizat cele două evenimente, atât poliţişti rutieri care au fluidizat traficul, cât şi poliţişti de ordine publică, dar şi poliţişti judiciarişti în ţinută civilă pentru prevenirea furturilor şi a altor fapte antisociale”, a arătat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava.

Cu ocazia acestor evenimente au fost împărţite peste 2.000 de materiale preventive, conţinând sfaturi pentru prevenirea furturilor din auto şi din locuinţe, prevenirea tâlhăriilor şi înşelăciunilor judiciare şi prevenirea faptelor cu violenţă. De asemenea, poliţiştii de prevenire şi poliţiştii de ordine publică au îndrumat cetăţenii şi au derulat activităţi de prevenire şi informare cu privire la reducerea riscului victimal şi adoptarea unor măsuri de siguranţă personală.

Pentru a preveni accidentele rutiere şi ambuteiajele provocate de numărul mare de persoane care s-au deplasat cu autovehicule în această perioadă, pe drumurile din judeţ au acţionat peste 40 de poliţişti rutieri, fiind folosite şi cele 12 aparate radar din dotare.

 

Consumul de alcool în locurile publice, în atenţia poliţiştilor

Reprezentanţii IPJ Suceava au ţinut să atragă atenţia şi asupra unor manifestări în locurile publice care pot duce la aplicarea unor sancţiuni.

De exemplu, chiar dacă legislaţia română nu interzice consumul de alcool, prevede sancţiuni pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice de către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani, precum şi pentru comercializarea băuturilor alcoolice către minori.

Pentru a nu se ajunge la fapte antisociale, sau, chiar mai grav, la ciocniri care ar putea degenera în violenţe, poliţiştii recomandă evitarea persoanelor turbulente sau în stare de ebrietate, a străzilor cu baruri şi terase unde se consumă alcool şi sunt adunate persoane gălăgioase. Poliţiştii le cer părinţilor să nu lase copiii nesupravegheaţi şi să nu le permită consumul de alcool.

Tot pentru a evita să devină ţinte ale hoţilor sau ale celor care comit tâlhării, oamenii legii au venit şi cu alte sfaturi, respectiv să evitaţi afişarea cu bijuterii ori sume mari de bani şi nu faceţi referiri la bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră, să alegeţi drumurile intens circulate, luminate şi evitaţi zonele în construcţie, parcurile pustii şi străzile lăturalnice.

În plus, se recomandă deplasarea în grup şi să nu se răspundă la provocările altor persoane, precum şi evitarea companiei persoanelor necunoscute.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii s-au amestecat printre pelerini pentru a stopa din faşă faptele antisociale.
 Vizualizări articol: 1945 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţiştii s-au amestecat printre pelerini pentru a stopa din faşă faptele antisociale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei