Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 aug 2017 - Anul XXII, nr. 183 (6599)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Festival Medieval

Statui vivante și levitante stârnesc curiozitatea trecătorilor, pe străzile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Joi începe la Suceava cel mai mare festival medieval din țară, dar în oraș și-au făcut deja apariția mai multe statui vii și personaje îmbrăcate în costume medievale, care informează trecătorii de eveniment, împărțindu-le și pliante cu programul acestuia.

Dacă sucevenii s-au obișnuit deja cu statuile vivante, prezente și la edițiile anterioare ale Festivalului de artă medievală „Ștefan cel Mare”, cele levitante reprezintă o noutate pentru mulți trecători, care se opresc din drum să le admire și să încerce să deslușească misterul lor.

Statuile vivante și cele levitante pot fi admirate zilnic, de luni până joi inclusiv, între orele 11.00 – 12.00, 16.00 – 17.00 și 19.00 – 20.00, în cinci locații din municipiul Suceava: cartierul Obcini – zona Alimentara, cartierul George Enescu – zona Curcubeu, Areni – în fața Primăriei Suceava, Centru – pe esplanadă, cartier Burdujeni – stația Orizont.

Surprizele pregătite de Muzeul Bucovinei, în calitate de organizatori ai celui mai amplu eveniment cultural din județ, nu se opresc aici, de joi, adică din ziua celebrei parade medievale care străbate orașul, noi personaje medievale urmând să atragă atenția sucevenilor și turiștilor.

Astfel, în perioada 17 – 20 august, un toboșar măscărici dar și un toboșar prezentator își vor face simțită prezența în oraș, promovând festivalul medieval.

Lor li se adaugă două personaje pe catalige, care vor putea fi văzute negreșit în parada festivalului, pe 17 august, iar apoi, pe platoul Cetății de Scaun, în zilele de 18 -20 august, între orele 10.00 – 11.00, 15.00 – 16.00, 18.00 – 19.00.

Toate aceste personaje fac parte din trupa ieșeană Funny Art, care a devenit o prezență apreciată și așteptată la Suceava, mai ales în această perioadă a anului.

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a subliniat importanța prezenței voluntarilor îmbrăcați în costume medievale în preajma statuilor vivante și levitante, pentru că, pe lângă interacțiunea cu trecătorii, pe care îi invită să participe la evenimentele din programul festivalului, sunt de un real ajutor pentru actorii care stau pe piedestal, mai ales că în alți ani, unii curioși au dus tupeul mult prea departe, punându-i în pericol pe cei care au rolul de statui vii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Statui vivante și levitante stârnesc curiozitatea trecătorilor, pe străzile Sucevei.
 Vizualizări articol: 5053 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Statui vivante și levitante stârnesc curiozitatea trecătorilor, pe străzile Sucevei4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei