Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 iun 2017 - Anul XXII, nr. 131 (6547)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Siguranţă publică

O femeie de 75 de ani şi una de 80 de ani, atacate şi muşcate de câini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două femei în vârstă de peste 70 de ani au fost internate, luni, în Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava, după ce au fost atacate şi muşcate de câini.

Una dintre paciente are 75 de ani, este din Vultureşti şi a ajuns la spital după ce a fost muşcată, în timp ce se afla la prăşit, de câinele unui vecin. Din ancheta declanşată de Direcţia Sanitar-Veterinară  a reieşit că proprietarul gospodăriei din vecinătatea terenului pe care prăşea victima are trei câini, dintre care doi microcipaţi şi vaccinaţi şi unul nu, deoarece aceste manevre nu au putut fi efectuate de medicul veterinar din cauza agresivităţii animalului. ”Este un câine ciobănesc de talie mare, violent, care din această cauză nu a putut fi cipat sau vaccinat”, ne-a declarat dr. Ioan Corduneanu, directorul DSV. Acesta a precizat că a înştiinţat Direcţia de Sănătate Publică pentru ca pacienta să beneficieze de tratament antirabic în regim de urgenţă. În acest caz, poliţia a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, dr. Mihai Ardeleanu, ne-a declarat, ieri, că femeia se află internată în spital, în urma plăgilor bilaterale pe antebraţ, provocate de muşcăturile câinelui.

O a doua pacientă vârstnică, de data aceasta de 80 de ani, din Gura Humorului, se află de asemenea internată în spital, după ce a fost muşcată de un câine. Potrivit doctorului Ardeleanu, octogenara a fost muşcată de picior şi a fost nevoie ca medicii de la Ortopedie să-i pună şi piciorul în ghips din cauza unei fracturi de calcaneu, produsă probabil când femeia a căzut, în momentul atacului. ”La ambele paciente s-a făcut toaleta plăgilor, au fost cusute, s-a pus ghips la pacienta din Humor şi rămân în continuare internate la noi, la Ortopedie”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă.

Mai menţionăm că pacienta în vârstă de 80 de ani s-a prezentat la UPU la trei săptămâni de la momentul când a fost muşcată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O femeie de 75 de ani şi una de 80 de ani, atacate şi muşcate de câini.
 Vizualizări articol: 2615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O femeie de 75 de ani şi una de 80 de ani, atacate şi muşcate de câini5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei