Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 iun 2017 - Anul XXII, nr. 131 (6547)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Condamnări uşoare

Pedepse cu suspendare pentru indivizii care au atacat un bărbat şi două femei cu bâte, sape şi topoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şapte bărbaţi din comunitatea de romi de la Gulia - Dolhasca şi-au aflat pedepsele după un scandal care s-a finalizat cu o bătaie ca în „Şapte păcate”. Marcel Sava, Vasile Eugen Iordache, Ion Marian Iordache, Georgel Chiriac, Vasile Iordache, Alexandru Chiriac şi Nicolie Iordache au fost judecaţi pentru comiterea infracţiunilor de „tulburarea ordinii şi liniştii publice” şi „loviri sau alte violenţe” şi au primit câte şase luni de închisoare cu suspendare. Soluţia dată de Judecătoria Fălticeni nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţa superioară. 

Cei şapte au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava într-un dosar privind o bătaie sălbatică petrecută în decembrie 2013, pe uliţele din Gulia. Pe data de 6 decembrie 2013, înarmaţi cu obiecte contondente (printre altele cu un topor, o sapă şi o bardă, precum şi cu mai multe bâte din lemn), cei şapte au blocat circulaţia de pe DJ 208S, care străbate Gulia, lovind în mod repetat două femei şi un bărbat. Răfuiala a avut în prim-plan un conflict mai vechi, între două clanuri locale. Agresiunea a fost realmente sălbatică, una dintre victime fiind lovită cu muchia unei bărdiţe în zona capului.

Un detaliu important este că echipajul de la Poliţia oraşului Dolhasca ajuns la faţa locului nu a putut restabili ordinea din cauza numărului mare de persoane agresive, astfel că în zonă au fost solicitate de urgenţă echipaje de „mascaţi” de la Serviciul de Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

În urma agresiunii, cele două femei au suferit leziuni care au necesitat în jur de 15 zile de îngrijiri medicale fiecare, în timp ce bărbatul (diagnosticat cu patru plăgi contuze epicraniene, o plagă tăiată epicraniană, două plăgi tăiate superficial torace posterior, fracturi la trei coaste hemitorace stâng) a avut certificat medico-legal pentru 23-25 de zile de îngrijiri medicale.

În ianuarie 2016, Tribunalul Suceava a condamnat la pedepse grele mai mulţi indivizi din Gulia, din familiile Dulap şi Sîrbu, într-un dosar de tentativă de omor. Zece inculpaţi au primit câte opt ani de închisoare, cu executare, sentinţa nefiind încă definitivă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pedepse cu suspendare pentru indivizii care au atacat un bărbat şi două femei cu bâte, sape şi topoare.
 Vizualizări articol: 2020 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pedepse cu suspendare pentru indivizii care au atacat un bărbat şi două femei cu bâte, sape şi topoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei