Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 iun 2017 - Anul XXII, nr. 131 (6547)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie instanță

Cei doi tineri din Rădăuți acuzați de trafic de droguri, lăsați în libertate, sub control judiciar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei doi tineri din Rădăuți arestați săptămâna trecută de Tribunalul Suceava, la propunerea procurorilor DIICOT Suceava, sub acuzația că le vindeau unor clienți din municipiu şi din împrejurimi droguri, de la etnobotanice şi până la amfetamină, au scăpat de cătuşe, Curtea de Apel Suceava stabilind în cazul ambilor că măsura controlului judiciar este suficientă. În cazul unuia dintre inculpați, Iosif Marian Grijincu, decizia surprinde, în condițiile în care acesta se afla sub control judiciar într-un alt dosar al DIICOT, tot pentru trafic de droguri.

Procurorii DIICOT au arătat că acesta nu a încetat activitatea infracțională, deşi a fost arestat preventiv în vara anului trecut, iar apoi a fost pus sub măsura controlului judiciar, cu restricții şi obligații clare. Decizia Curții de Apel Suceava a fost însă că măsura controlului judiciar este suficientă.

Laurian Ostaficiuc, avocatul lui Iosif Marian Grijincu, a precizat că în opinia sa soluţia Curţii de Apel Suceava este absolut fundamentată şi conformă cu realităţile procesuale şi probatoriul existent în dosar. 

În urma deciziei definitive a Curții de Apel,  Iosif Marian Grijincu are interdicția de a depăşi limita teritorială a județului Suceava, în timp ce al doilea inculpat, Daniel Molociniuc, are interdicția de a părăsi România. Cei doi au impus un grafic de supraveghere de la care nu trebuie să se abată.

 

Droguri de toate categoriile, comandate de pe site-uri

Din ancheta polițiştilor de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate, Serviciul Antidrog, rezultă că Iosif Marian Grijincu, ajutat de un complice, Daniel Molociniuc, care era folosit în activitățile de comercializare a drogurilor la clienții din zona Rădăuți, a reînceput să facă trafic de droguri din luna februarie a anului 2017. Cel puțin de atunci sunt date privind activitatea s-a infracțională. 

„Din cercetări a reieşit că, în perioada februarie - mai 2017, cei în cauză ar fi achiziționat de pe site-uri specializate droguri de risc (canabis) şi droguri de mare risc (amfetamine), dar şi substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv (etnobotanice), pe care le-ar fi oferit spre vânzare pe raza municipiului Rădăuți şi în împrejurimi”, se arată într-un comunicat al anchetatorilor.

Iosif Marian Grijincu este acuzat că a utilizat cutii poştale ori spații aparținând unor persoane care nu erau în cunoştință de cauză cu privire la astfel de demersuri, având acces la aceste locuri prin intermediari de încredere.

Pe 20 aprilie a.c., un bărbat din Rădăuți, întors din străinătate, a găsit în cutia poştală, în loc de corespondență, zeci de pliculețe suspecte. Intrați pe fir, anchetatorii au ajuns întâi la suspectul Daniel Molociniuc şi apoi şi la Grijincu.

Iosif Marian Grijincu a fost arestat preventiv în luna iulie a anului trecut, fiind considerat unul dintre cei cinci capi ai unei grupări de traficanți de droguri din Rădăuți. Este vorba de gruparea coordonată de Răzvan Percec, care este considerată de structurile de combatere a crimei organizate drept cea mai mare grupare care a acționat în zona Rădăuți.

Suspecții amintiți în acest material se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei doi tineri din Rădăuți acuzați de trafic de droguri, lăsați în libertate, sub control judiciar.
 Vizualizări articol: 3016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cei doi tineri din Rădăuți acuzați de trafic de droguri, lăsați în libertate, sub control judiciar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei