Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 mai 2017 - Anul XXII, nr. 111 (6527)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ultraj

Patru poliţişti au imobilizat cu greutate un tânăr agresiv, care a făcut scandal într-o casă de pariuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scene violente au avut loc marţi seară într-o casă de pariuri din Frasin, după ce un tânăr în vârstă de 30 de ani a început să facă scandal şi a distrus un monitor, iar personalul de serviciu a cerut ajutorul Poliţiei. Prezenţa poliţiştilor la faţa locului nu a avut darul de a-l calma pe tânărul agresiv, din contră, acesta devenind şi mai violent şi începând să-i aducă reproşuri unuia dintre agenţi, care îl cercetase în cadrul unui dosar penal. Spiritele au degenerat, iar cei doi poliţişti ajunşi iniţial la faţa locului au chemat întăriri. Alţi doi poliţişti s-au deplasat la locul scandalului, iar în cele din urmă s-a intervenit în forţă pentru imobilizarea tânărului în vârstă de 30 de ani.

 

Faptă de ultraj reclamată procurorilor 

Pe 16 mai, în jurul orei 17.30, în urma unei apel telefonic, membrii unui echipaj al Poliţiei oraşului Frasin, care erau de serviciu, au fost sesizaţi că o persoană care este sub influenţa alcoolului a distrus un monitor şi provoacă scandal în incinta localului respectiv. Poliţiştii l-au găsit pe suspect afară, pe terasa localului, unde consuma alcool. 

Din ancheta Poliţiei rezultă că tânărul identificat în persoana lui Ioan Popescu, în vârstă de 30 de ani, din Frasin, a devenit recalcitrant faţă de cei doi agenţi, iar pe unul a început să-l ameninţe în mod expres pentru că îl cercetase penal în altă cauză. Cum în zonă mai erau şi alţi bărbaţi, vecini şi cunoscuţi ai suspectului, poliţiştii au fost precauţi şi au cerut întăriri înainte de a acţiona.

La faţa locului s-au mai deplasat alţi doi oameni ai legii şi, în cele din urmă, cei patru poliţişti au decis să intervină în forţă. Tânărul în vârstă de 30 de ani a fost imobilizat şi încătuşat. Agenţii de poliţie au reclamat că în timpul intervenţiei suspectul ar fi comis infracţiunea de ultraj. În aceste condiţii, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj.

Marţi noapte, Ioan Popescu a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, fiind reţinut pentru 24 de ore. Ieri după-amiază, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a decis că există suficiente elemente ale infracţiunii de ultraj, iar tânărul în vârstă de 30 de ani a fost prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Gura  Humorului a admis propunerea şi a emis mandat de arestare pentru 30 de zile. Surse judiciare au precizat că infracţiunea de ultraj a constat în ameninţări cu moartea, în timp ce tânărul avea în mână o bucată dintr-o sticlă spartă, dar şi în agresiuni comise în maşina poliţiei.

 

Numărul infracţiunilor de ultraj, în creştere

 Numărul agresiunilor asupra poliţiştilor este în creştere în ultima perioadă de timp. Fie că a fost vorba de ameninţări cu moartea, fie de agresiuni efective, cert este că autoritatea poliţistului este în scădere.

La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, de exemplu, între 1 ianuarie 2016 – 24 februarie 2017 s-au înregistrat 17 dosare de ultraj faţă de poliţişti sau jandarmi, faţă de doar opt în 2015. Multe fapte de ultraj au înregistrat şi procurorii din Rădăuţi, mai ales pe zona Vicov, dar şi în zona Gura Humorului.

În ultima perioadă, procurorii au luat destul de multe măsuri restrictive faţă de cei care au comis fapte de ultraj, unii fiind inclusiv arestaţi preventiv până la trimiterea în judecată. Cu toate acestea, cazurile de ultraj s-au tot repetat. 

Sindicaliştii din poliţie spun că numărul insuficient de cadre face ca de multe ori poliţiştii să fie depăşiţi numeric atunci când intervin la scandaluri, iar asta încurajează agresiunile faţă de ei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru poliţişti au imobilizat cu greutate un tânăr agresiv, care a făcut scandal într-o casă de pariuri.
 Vizualizări articol: 5235 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Patru poliţişti au imobilizat cu greutate un tânăr agresiv, care a făcut scandal într-o casă de pariuri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei