Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 mai 2017 - Anul XXII, nr. 111 (6527)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Percheziţii la un cămin de bătrâni ilegal, unde erau cazaţi 16 vârstnici

Joi, 18 Mai 2017 (17:45:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat, joi dimineaţă, percheziţii într-un dosar penal care vizează o familie din Sadova care şi-a amenajat într-o casă un soi de cămin de bătrâni, care însă nu era înregistrat oficial nicăieri şi nu exista nici o monitorizare privind condiţiile în care erau ţinuţi vârstnicii. În „Casa Casian” din Sadova au fost găsite 16 persoane vârstnice, printre ele şi un bătrân de 101 ani. În casa pe trei niveluri, cu 11 camere de locuit, bucătării şi spaţii pentru servit masa, au fost găsite persoane vârstnice care urmau diferite tratamente, iar şase dintre ele erau imobilizate la pat. Singurul personal găsit la faţa locului era format din soţii Casian. Din datele de anchetă ale poliţiei rezultă că membrii familiilor vârstnicilor achită lunar în schimbul cazării şi mesei sume cuprinse între 1.000 – 1.300 lei, fără însă a exista vreun mijloc de fiscalizare. Poliţiştii au sesizat numeroase instituţii de control, care vor verifica fiecare condiţiile în care funcţiona acest cămin de bătrâni ilegal. Cel mai important, specialiştii de la Direcţia de Sănătate Publică şi cei de la Direcţia de Asistenţă Socială trebuie să stabilească în ce condiţii erau ţinuţi bătrâni. Din punctul de vedere al poliţiştilor şi procurorilor ancheta continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de exercitare fără drept a unei profesii şi evaziune fiscală.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Percheziţii la un cămin de bătrâni ilegal, unde erau cazaţi 16 vârstnici.
 Vizualizări articol: 5567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Percheziţii la un cămin de bătrâni ilegal, unde erau cazaţi 16 vârstnici5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei