Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 mai 2017 - Anul XXII, nr. 111 (6527)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Intenţie

Îngroparea cablurilor aeriene din Suceava va fi gestionată de o firmă privată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cablurile aeriene care „decorează” oraşul dintr-un capăt în altul ar urma să fie îngropate, lucrarea de realizare a canalelor subterane de pozare a lor, cât şi gestionarea acestora urmând să fie încredinţate unei firme private.

Această intenţie a fost anunţată ieri de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a precizat că a primit deja două scrisori de intenţie în acest sens, de la firme care au realizat lucrări similare în Cluj şi Bucureşti.

„După ce am demarat lucrările de modernizare a străzilor principale din Suceava a apărut o lege, 490 din 2011, care ne obligă să îngropăm cablurile. Este şi corect să fie aşa, să nu mai stea atârnate peste tot, la vedere. Deja două firme ne propun să concesionăm serviciul public de furnizare a reţelelor de comunicaţii. În baza acestor scrisori de intenţie şi a legii, dar mai ales în ideea de a avea un oraş mai frumos, pentru că nu dau bine aceste cabluri ce atârnă pe stâlpi, intenţionez ca în perioada următoare să vin cu un proiect privind concesionarea acestui serviciu, în ideea că primăria nu va cheltui nimic, ba chiar va încasa o redevenţă anuală”, a declarat edilul sucevean.

Practic, firma care va gestiona acest serviciu va trebui să facă investiţiile de realizare a canalelor subterane prin care să fie trase toate cablurile ce stau acum atârnate pe stâlpi, urmând să perceapă o taxă celor care se folosesc de acele cabluri pentru a furniza diverse servicii.

Conducerea municipalităţii sucevene spune că până acum a încercat în mai multe rânduri să discute cu firmele care deţin aceste cabluri, să facă singure investiţiile de îngropare a lor, dar nu prea a existat comunicare între cele două părţi.

Mai mult, înfiinţarea unui astfel de serviciu, de gestionare a reţelei de cabluri din oraş, în primărie, este exclusă, pentru că ar fi nevoie de personal suplimentar, destul de numeros, care să stea să urmărească toate cablurile din oraş.

„Externalizarea serviciului este o soluţie corectă, voi avea discuţii şi cu consilierii locali, să vedem ce propuneri au”, a mai spus Ion Lungu.

Îngroparea cablurilor aeriene din oraş ar însemna nu doar întreruperea temporară a unor servicii publice, cât mai ales noi săpături, de-a lungul străzilor din întreg municipiul, pe spaţiile verzi şi pe trotuare, pentru a se face acele canale speciale în care să fie adăpostite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Îngroparea cablurilor aeriene din Suceava va fi gestionată de o firmă privată.
 Vizualizări articol: 3941 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Îngroparea cablurilor aeriene din Suceava va fi gestionată de o firmă privată5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei