Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 apr 2017 - Anul XXII, nr. 92 (6508)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Burdujeni

Au reapărut hoţii de acumulatori auto din maşinile sucevenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Furturile de acumulatori auto au redevenit de actualitate în ultima perioadă, după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, mai multe astfel de furturi au fost sesizate în cartierul Burdujeni din municipiul Suceava. Trei acumulatori auto au fost sustraşi în timpul nopţii din compartimentele motoare ale unor autoturisme parcate pe străzile cartierului sucevean, furturile fiind sesizate în dimineaţa următoare de proprietari.

Furturile au ieşit la iveală în timpul dimineţii de vineri, când trei proprietari au sesizat dispariţia acumulatorilor în timpul nopţii ce trecuse.

În primul caz, un bărbat de 61 de ani a acuzat faptul că acumulatorul maşinii dispăruse după ce aceasta fusese parcată pe strada Putna din Burdujeni. El le-a povestit poliţiştilor că în seara precedentă, în jurul orei 21.00, parcase autoturismul marca Renault în apropierea blocului B01, unde locuieşte fiul său. A doua zi dimineaţă, în jurul orei 05.00, când a coborât în faţa blocului, a constatat că fusese forţată capota autoturismului, iar din compartimentul motorului dispăruse acumulatorul auto. Valoarea prejudiciului astfel creat în urma furtului a fost de circa 300 de lei, poliţiştii deschizând un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

În aceeaşi dimineaţă, în jurul orei 11.00, un bărbat de 60 de ani din acelaşi cartier sucevean s-a adresat poliţiştilor, povestindu-le că în timpul aceleiaşi nopţi i-a fost furat acumulatorul auto din maşina parcată pe strada Calea Burdujeni. Bărbatul a povestit că lăsase autoturismul marca Dacia 1310 în urmă cu o zi, în jurul orei 16.00, într-o parcare special amenajată în laterala blocului 82, iar a doua zi dimineaţă, în jurul orei 09.00, a coborât la autoturism pentru a curăţa zăpada. A constatat atunci că îi fusese forţată capota maşinii, iar din interior dispăruse acumulatorul auto, în valoare de circa 250 de lei.

În timpul cercetărilor întreprinse de poliţişti la faţa locului, un bărbat de 63 de ani, care locuieşte în zonă, le-a sesizat poliţiştilor furtul unui acumulator auto de sub capota autoturismului personal Dacia 1310, parcat în apropierea celuilalt autoturism forţat de hoţi în timpul nopţii. Bărbatul păgubit a declarat că acumulatorul care îi fusese sustras valora în jur de 200 de lei.

În toate cele trei cazuri poliţiştii fac cercetări în cadrul unor dosare penale deschise pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Atenţia poliţiştilor se îndreaptă acum şi asupra centrelor de achiziţionare a materialelor refolosibile din cartierele Burdujeni şi Iţcani ale municipiului Suceava, unde aceşti acumulatori auto pot fi valorificaţi. Materialul cel mai căutat pentru reciclare şi întâlnit în interiorul acestor acumulatori auto este plumbul, din care sunt construite plăcile acumulatorului. Fabricile producătoare de acumulatori auto reciclează contra cost atât plumbul, cât şi materialul din care sunt construiţi acumulatorii. Cel mai probabil acesta este şi modul în care sunt valorificate materialele din acumulatorii proveniţi în urma acestor furturi, având în vedere faptul că greutatea unui kilogram dintr-un acumulator se plăteşte la centrele de colectare cu un preţ de 2,5 lei. Cei mai mici dintre acumulatori au o greutate de circa 8-10 kilograme, în timp ce pe un acumulator mare, de circa 40 de kilograme, hoţii pot primi în jur de 100 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au reapărut hoţii de acumulatori auto din maşinile sucevenilor.
 Vizualizări articol: 4522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Au reapărut hoţii de acumulatori auto din maşinile sucevenilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei