Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 apr 2017 - Anul XXII, nr. 92 (6508)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Selecţie

Universitari suceveni, membri în organismele consultative ale Ministerului Cercetării şi Inovării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ca urmare a concursului de selecţie a membrilor pentru organismele consultative ale Ministerului Cercetării şi Inovării (MCI), Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) are reprezentanţi în toate cele patru consilii naţionale în domeniul cercetării, dezvoltării şi inovării.

Au fost selectaţi membri în aceste structuri prof. univ. dr. Mihai Dimian, prof. univ. dr. ing. Gheorghe Gutt, prof. univ. dr. ing. Laura Bouriaud şi prof. univ. dr. ing. Corneliu-Octavian Turcu.

Menţionăm faptul că numai alte două universităţi (Universitatea Politehnica din Bucureşti şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi) mai au reprezentanţi în toate cele patru structuri.

Conducerea USV îi felicită pe cei patru câştigători şi le doreşte succes în cadrul activităţii lor la nivel naţional.

 

Cine sunt cei patru universitari

Prof. univ. dr. Mihai Dimian a fost selectat în cadrul Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice (CNCS), alcătuit din 21 membri, nouă dintre ei reprezentând universităţi din ţară. CNCS este un organism consultativ al Ministerului Educaţiei, ale cărui principale atribuţii sunt: stabilirea standardelor, criteriilor şi indicatorilor de calitate pentru cercetarea ştiinţifică, auditarea periodică a cercetării ştiinţifice universitare şi evaluarea calităţii cercetării studiilor universitare de doctorat.

De asemenea, prof. univ. dr. ing. Gheorghe Gutt a fost cooptat în cadrul Consiliului Naţional pentru Transfer Tehnologic şi Inovare (19 membri, trei reprezentând universităţi). Potrivit USV, CNTTI răspunde, printre altele, de identificarea şi promovarea instrumentelor pentru susţinerea aplicării rezultatelor de cercetare-dezvoltare în economie şi susţinerea politicilor de inovare şi transfer tehnologic, de antreprenoriat şi de sprijinire a parteneriatelor pentru aplicarea invenţiilor în economie.

Prof. univ. dr. ing. Laura Bouriaud a fost selectată în cadrul Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (19 membri, 10 reprezentând universităţi). CNECSDTI se va ocupa de monitorizarea aplicării şi respectării dispoziţiilor legale cu privire la normele de etică şi deontologie în cercetare, analiza cazurilor referitoare la încălcarea normelor de bună conduită, reglementarea procesului de evaluare a plagiatelor, pe baza experienţelor şi a cazuisticii etc.

Totodată, prof. univ. dr. ing. Corneliu-Octavian Turcu face parte din Colegiul Consultativ pentru Cercetare-Dezvoltare şi Inovare (37 de membri, 11 reprezentând universităţi). CCCDI are misiunea de a asigura, la nivel naţional, suportul ştiinţific specializat în elaborarea politicilor şi a strategiilor în domeniul cercetării, dezvoltării şi inovării şi de a sprijini MCI în coordonarea, evaluarea şi monitorizarea activităţilor de cercetare ştiinţifică din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitari suceveni, membri în organismele consultative ale Ministerului Cercetării şi Inovării.
 Vizualizări articol: 1547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Universitari suceveni, membri în organismele consultative ale Ministerului Cercetării şi Inovării3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei