Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 apr 2017 - Anul XXII, nr. 92 (6508)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Care modele?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zilele de sâmbătă şi duminică ne-au adus pe lângă realizări sportive de excepţie, cum sunt medaliile supreme europene la gimnastică ale veteranilor Drăgulescu şi Ponor (care ne-au adus cu acest prilej şi speranţe pentru viitoarea Olimpiadă! - în fond, nici nu vor avea încă 40 de ani la data respectivă), şi nişte momente groteşti, de o violenţă fără egal şi fără vreo justificare, atât în vorbă, cât şi în faptă. Din nefericire, primul dintre acestea şi totodată cel mai grav, zic eu, l-a avut în prim-plan pe fostul mare sportiv Ilie Năstase, peste care anii au trecut cam degeaba: în locul presupusei înţelepciuni pe care era de presupus că i-o va aduce vârsta, am constatat doar o mârlănie de mitocan parvenit, pentru care nu există nici un fel de norme de comportament în societate. Am mai scris despre panarama asta de om îmbătrânită în rele, chiar cu prilejul precedent, când în cadrul aceleiaşi competiţii Năstase a avut o prezenţă mai mult decât jenantă, de la îmbrăcăminte şi până la apucături, în sala de la Cluj. Acum, scăpat în aer liber, a fost de-a dreptul înspăimântător. Să ne înţelegem bine: indiferent ce fiţe ar fi făcut englezoaicele, unui oficial, basca bărbat, nu îi este permis să înjure ca în mahalaua unde s-a născut. Nici o sancţiune nu e suficientă pentru ce a făcut derbedeul. Mi-aş dori doar să nu-l mai văd niciodată în viaţă în postura de oficial în indiferent ce domeniu. Iar cei care nu găsesc altceva mai breaz de făcut decât să-l apere, indiferent că-s şi ei foşti sportivi, ca Moş Ţiriac, ori comentatori, e clar că nu-s mai breji ca neisprăvitul. Imaginea României!?! Gravă eroare de percepţie. Derbedeul ăsta este doar imaginea sportivului dezlegat, care crede că-i este permis orice şi până la orice vârstă. Nu-mi vine-n minte, drept comparaţie, decât Paul Gascoigne.

Cealaltă catastrofă i-a avut drept protagonişti pe alde Marcelo şi Ramos de la echipa mea favorită, Real de Madrid. Au faultat sau au intrat foarte periculos, au umplut adversarii de sânge, chiar dacă involuntar, cred, au făcut gesturi obscene şi alte chestii d-astea. Şi ei, ca şi Năstase, au uitat (dacă au ştiut vreodată) că marii sportivi trebuie să fie şi nişte modele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Care modele?.
 Vizualizări articol: 1570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Care modele?5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei