Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 apr 2017 - Anul XXII, nr. 92 (6508)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Clasament

O elevă a Colegiului Militar Câmpulung Moldovenesc a obţinut premiul I la Olimpiada Naţională de Geografie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sabina Maria Calisevici, elevă plt. adj. în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, s-a clasat pe prima treaptă a podiumului în cadrul Olimpiadei Naţionale de Geografie, de la Oradea, competiţie ce s-a desfăşurat între 19 şi 25 aprilie 2017.

Adolescenta a obţinut cel mai mare punctaj dintre elevii claselor a XII-a, intrând în cursa pentru calificarea în lotul care va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Geografie, din august 2017, din Belgrad, Serbia.

Eleva pregătită de prof. Radu Ciumaşu a reeditat succesul de anul trecut, când s-a clasat tot pe locul I.

Cel mai mare succes al tinerei a fost în 2016, când sireteanca a cucerit aurul la internaţionala de geografie, din Beijing, China. Ediţia cu numărul XIII a olimpiadei s-a desfăşurat în perioada 16-22 august, elevi din 47 de state participând la competiţie.

De altfel, pentru reuşita sa, Sabina s-a numărat printre laureaţii Galei „Top 10 Suceveni”, eveniment marca Monitorul de Suceava ce a avut loc în luna decembrie 2016.

 

Rezultatele celorlalţi elevi suceveni

Punctaj bun în cadrul olimpiadei de la Oradea a avut şi eleva Ana Maria Cotun, de la Colegiul Naţional ”Nicu Gane” Fălticeni, aceasta obţinând menţiune.

Eleva de clasa a XI-a s-a clasat pe locul 7 dintr-un total de 47 de elevi calificaţi. Adolescenta este coordonată de prof. Marcel Porof.

Lotul judeţului Suceava care a concurat la Oradea a fost alcătuit din şase elevi, liderii fazei judeţene a competiţiei.

Patru membri ai lotului judeţean au obţinut premii speciale. Este vorba despre: Alexandra Verdeş (clasa a VIII-a) şi Delia Apostol (clasa a IX-a), de la Colegiul Naţional ”Nicu Gane” Fălticeni, îndrumate de prof. Marcel Porof; Bogdan Daniliuc (clasa a X-a), de la Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc, prof. coordonator Radu Ciumaşu; şi Mihaela Tocar (clasa a X-a), de la CN „Mihai Eminescu” Suceava, coordonată de prof. Constantin Cocerhan.

În cadrul etapei naţionale, concurenţii au susţinut o probă teoretică – cu o pondere de 75% în media finală şi o probă practică - cu o pondere de 25% în media finală. Durata probei teoretice a fost de trei ore, iar durata probei practice a fost de 90 de minute.

Lotul judeţean a fost însoţit la Oradea de prof. Constantin Cocerhan.

 

Toţi cei şase elevi din lotul judeţean intră la baraj. Astăzi se anunţă rezultatele

Toţi cei şase elevi suceveni, componenţi ai lotului judeţean, au obţinut peste 80 de puncte la olimpiada de la Oradea, astfel că toţi vor intra la baraj, fie pentru calificarea la Olimpiada Internaţională de Geografie din 2017, fie pentru Balcaniada de Geografie.

Potrivit insp. Bogdan Nistor din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, „elevii vor susţine două probe, un interviu în faţa unei comisii din care fac parte foşti olimpici internaţionali şi o probă scrisă, ambele în limba engleză. Avem şanse mari să avem reprezentanţi în aceste două competiţii”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O elevă a Colegiului Militar Câmpulung Moldovenesc a obţinut premiul I la Olimpiada Naţională de Geografie.
 Vizualizări articol: 4313 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
O elevă a Colegiului Militar Câmpulung Moldovenesc a obţinut premiul I la Olimpiada Naţională de Geografie5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei