Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 mar 2017 - Anul XXII, nr. 49 (6465)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Centru educativ after-school

Peste 20 de copii proveniţi din familii nevoiaşe din Iţcani primesc zilnic o masă caldă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 20 de copii proveniţi din familii nevoiaşe din Iţcani primesc zilnic o masă caldă la Centrul educativ de tip after-school, centru deschis anul trecut, pe 1 martie, de Asociaţia „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”. După orele de curs la Şcoala Gimnazială „Grigore Ghica Voievod” din Iţcani, cei peste 20 de copii care provin din familii monoparentale şi familii nevoiaşe ajung la Centrul educativ after-school unde, sub supravegherea unor cadre didactice, îşi fac şi lecţiile, dar participă şi la acţiuni recreative.

Arhimandritul Vartolomeu Chira, preşedintele Asociaţiei „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, asociaţie înfiinţată în 2008, ne-a spus că „Biserica are misiunea de a-i ajuta pe cei sărmani.În acest sens, în anul 2016, asociaţia a luat în chirie o locaţie care aparţine SC Primagra SRL, un spaţiu de 460 metri pătraţi în cartierul Iţcani, pe str. Grigore Alexandru Ghica, Nr. 13, unde au fost amenajate un Centru rezidenţial pentru oamenii străzii şi cei fără familie şi abandonaţi, cu o capacitate de 40 de locuri, şi un Centru educativ de tip after-school, pentru peste 20 de copii proveniţi din familii nevoiaşe din cartierul Iţcani. Aici copiii primesc şi o masă caldă”.

Părintele Vartolomeu Chira a completat că toţi copiii care beneficiază de servicii gratuite, personalizate, după nevoile fiecăruia, la Centrul educativ de tip after-school din Iţcani, au intrat în acest program pe baza unor anchete sociale. „Sunt copii mai necăjiţi, care provin din familii considerate cazuri sociale. Unii dintre ei duc dorul unui părinte, pentru că provin din familii monoparentale, alţii au multe lipsuri în familie, iar masa caldă şi faptul că cineva îi ajută să-şi facă lecţiile după orele de curs este foarte important. Copiii stau în centru până la ora 16:00 şi au timp să-şi facă lecţiile pentru a doua zi, dar sunt antrenaţi şi în diferite acţiuni recreative. Ei merg în excursii, sunt duşi şi la locuri de joacă, dar au parte şi de o educaţie religioasă adecvată vârstei. Părintele Ion Bîrsan, de la Biserica <Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril> din Iţcani, îi pregăteşte, mai ales în perioada postului, pentru spovedanie şi împărtăşanie”, ne-a mai spus părintele Vartolomeu.

Copiii care beneficiază de serviciile sociale oferite de Asociaţia „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” prin Centrul educativ after-school din Iţcani sunt consiliaţi şi psihologic. De asemenea, şi părinţii acestor copii au parte de consiliere din partea personalului care se ocupă de Centrul educativ after-school. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 20 de copii proveniţi din familii nevoiaşe din Iţcani primesc zilnic o masă caldă.
 Vizualizări articol: 2940 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Peste 20 de copii proveniţi din familii nevoiaşe din Iţcani primesc zilnic o masă caldă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei