Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 mar 2017 - Anul XXII, nr. 49 (6465)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Sărbătoare

Zilele Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zile de sărbătoare la Şcoala Gimnazială ,,Ion Creangă” Suceava, unitatea celebrându-şi la fiecare început de primăvară patronul spiritual.

În intervalul 1-2 martie, dascălii şcolii au organizat o suită de activităţi speciale, de la evenimente care i-au implicat pe actualii elevi sau profesori şi până la întâlniri cu foşti absolvenţisaudascăli.Programul dedicat Zilelor şcolii a debutat miercuri cu Târgul de Mărţişor, acţiune ce a reunit un număr record de participanţi.

Încă de dimineaţă, elevii, unii dintre ei îmbrăcaţi în costume naţionale şi îndrumaţi de cadrele didactice, şi-au aşezat exponatele în cadrul standurilor frumos decorate, ba chiar personalizate şi denumite după scrierile nemuritoare ale celui mai mare povestitor al românilor - Standul soacrei cu trei nurori, Standul mătuşii Mărioara, Prăvălia amintirilor din copilărie, Prăvălia lui Moş Ion Roată, Prăvălia lui Dănilă Prepeleac, Prăvălia lui Gerilă din Harap Alb, La cireşe, Flămânzilă etc.

Elevii şi-au pus în valoare priceperea şi spiritul creativ şi au scos la vânzare mărţişoare realizate de ei, desene, figurine, jucării, ouă lucrate manual, felicitări, iar imediat au apărut şi cumpărătorii: prieteni ai copiilor, părinţi, bunici sau alte rude, cadre didactice şi colegii din celelalte clase.

Ziua de miercuri a continuat cu o serie de activităţi variate, organizate de profesorii de la clasele primare şi gimnaziale: ateliere de creaţie, şezători, vizionare de filme („Amintiri din copilărie”, „Harap Alb”), atelier de creaţie de mărţişoare şi felicitări, concursuri („Ion Creangă – Povestitorul copiilor”, „Călători în lumea lui Creangă”, „Ion Creangă în lumea copilăriei”, „Omul învăţat înţelept va fi”), expoziţie de mărţişoare, teatru etc.

Joi a fost programat un Consiliu profesoral festiv în cinstea cadrelor didactice pensionare ale unităţii şi a foştilor absolvenţi, la care au participat şi cadre didactice actuale.

Şcoala „Ion Creangă” este cea mai tânără şcoală gimnazială din municipiul Suceava. „Actul de naştere” al instituţiei datează din 1 septembrie 1994, iar în anul 2000 Ministerul Educaţiei a avizat titulatura de „Ion Creangă”.

Potrivit prof. Constantin Mărgineanu, directorul şcolii, „ne-am tot gândit ce nume să-i dăm unităţii şi am considerat că cel mai bine este să celebrăm copilăria, iar unitatea să poarte numele lui Creangă. Facem parte din asociaţia celor 27 de şcoli gimnaziale şi licee din ţară care poartă numele lui Ion Creangă, avem parteneriate cu acestea, facem schimburi de experienţă etc.”  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” Suceava.
 Vizualizări articol: 2106 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zilele Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei