Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 mar 2017 - Anul XXII, nr. 49 (6465)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Parlamentar din diaspora

Un tânăr din Câmpulung Moldovenesc stabilit în Anglia ajunge deputat USR

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din municipiul Câmpulung Moldovenesc, Daniel Popescu, stabilit în Anglia, va ajunge în Parlamentul României din partea Uniunii Salvaţi România. Daniel Popescu are 35 de ani, iar la alegerile parlamentare de la finalul anului trecut a candidat pentru Camera Deputaţilor din partea USR diaspora. Tânărul câmpulungean va ajunge deputat după ce deputatul USR pentru diaspora, Manuel Costescu, a anunţat oficial că se va retrage din această funcţie. În anunţul prin care îşi prezenta intenţia de a se retrage din Camera Deputaţilor, Manuel Costescu a precizat şi că locul său în Parlamentul României urmează să fie luat de Daniel Popescu, următorul pe listele USR diaspora, despre care a spus că este „un tânăr domn minunat pe care am avut onoarea să îl urmăresc în activitatea sa profesională şi de voluntariat în Marea Britanie, în interesul comunităţilor române, şi nu numai”.

După anunţul lui Manuel Costescu, câmpulungeanul Daniel Popescu a declarat că este privilegiat şi onorat că va avea şansa să-i reprezinte pe românii din străinătate în Parlamentul României. „Vă mulţumesc pentru încrederea şi susţinerea voastră continuă. Abia aştept să duc mai departe munca excelentă începută de colegul meu Manuel Costescu”, a declarat Daniel Popescu, care a mai adăugat că „mă aşteaptă o mare responsabilitate şi onoare, şi anume şansa să îi reprezint pe românii din străinătate în Parlamentul României”.

Daniel Popescu este născut în Câmpulung Moldovenesc, fiind absolvent al Facultăţii de Știinţe Juridice din Iaşi şi al unui program postuniversitar în Studii europene, Politică şi Integrare Europeană, la Centrul de Studii Europene al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”.

 

Daniel Popescu a fondat o platformă de informare a românilor din diaspora

În momentul de faţă Daniel Popescu este manager în cadrul Departamentului de Cercetare al UK NARIC - Centrul Naţional de Informare şi Recunoaştere Academică din Marea Britanie. Anterior a mai ocupat funcţia de expert în educaţie, în cadrul aceluiaşi departament. De asemenea, el este fondatorul Reţelei Profesioniştilor Români din Străinătate (RPRS), prima platformă gratuită de informare a românilor din diaspora.

”O componentă foarte importantă a activităţii mele în cercetare la UK NARIC a constat în crearea şi revizuirea nivelurilor de echivalare în Marea Britanie a calificărilor din ţările din Europa de Sud-Est, inclusiv din România. În 2011, în calitate de specialist în educaţie internaţională, am introdus în sistemul britanic de recunoaştere şi echivalare mai multe calificări profesionale româneşti, cum ar fi certificatele/diplomele de studii obţinute în sistemul de formare profesională pentru adulţi ori în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar, documente care dovedesc calificarea într-o meserie”, a precizat viitorul deputat al USR diaspora. El a arătat că aceste aspecte au facilitat integrarea a zeci de mii de muncitori calificaţi, profesionişti sau studenţi români, pe piaţa muncii, în special în construcţii, sănătate şi învăţământ, ele ducând şi la înscrierea românilor la studii în colegii şi universităţi britanice, inclusiv în organizaţii profesionale sau de reglementare cu rol de a elabora norme de practicare a anumitor profesii, cum ar fi asistent medical, electrician sau instalator.

Popescu a mai adăugat că platforma RPRS, al cărei fondator este, cuprinde materiale informative, educative şi de încurajare a creşterii potenţialului profesional în străinătate, una dintre cele mai bine-primite iniţiative fiind înfiinţarea primei şcoli complementare de weekend cu predare în limba română din sud-vestul Angliei - Școala RoGlos. Mai trebuie spus că în anul 2015, Daniel Popescu a primit din partea Ambasadei României la Londra distincţia „Diploma Ambasadorului” la categoria "Comunitate Românească". Daniel Popescu a mai candidat la alegerile parlamentare din 2012, ca independent, iar anul trecut a decis să încerce din nou să-i reprezinte pe românii din străinătate, de această dată ca şi candidat pentru Camera Deputaţilor din partea USR. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr din Câmpulung Moldovenesc stabilit în Anglia ajunge deputat USR.
 Vizualizări articol: 6240 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un tânăr din Câmpulung Moldovenesc stabilit în Anglia ajunge deputat USR5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei