Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 mar 2017 - Anul XXII, nr. 49 (6465)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Probleme mari

Ambulanţa răsturnată în intersecţie, a doua autospecială distrusă în accidente în 2017

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ambulanţa răsturnată miercuri seară în intersecţia din dreptul Bibliotecii Bucovinei, în centrul Sucevei, după ce un şofer în vârstă de 19 ani, la volanul unui autoturism, nu i-a acordat prioritate, a fost avariată grav şi foarte probabil verdictul va fi de daună totală. Este a treia ambulanţă implicată într-un accident în 2017 şi a doua cu avarii grave. Ambulanţa implicată în accidentul de miercuri seară era una dintre cele mai noi autospeciale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava, fiind fabricată acum trei ani de zile, iar valoarea ei de piaţă era de aproximativ 25.000-30.000 de euro.

 

Un şofer începător care a pătruns în intersecţie ignorând ambulanţa aflată în misiune

Miercuri seară, în jurul orei 20.30, ambulanţa tip A a plecat în misiune pentru a prelua un pacient, în urma unui apel la 112.

Şoferul, Garofaş Bejenari, în vârstă de 59 de ani, pornise semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei şi, ajuns în intersecţie, pe sensul de mers dinspre Bucovina spre Centru, în dreptul bibliotecii, a depăşit maşinile care staţionau pe benzile I şi II. După cum se vede clar în imaginile care surprind impactul, ambulanţa este lovită din lateral de autoturismul Toyota care iese de pe strada Mitropoliei, dinspre Prefectură. La volanul autoturismului Toyota era un tânăr de 19 ani, Andrei Nistor, care a pătruns în intersecţie ignorând ambulanţa aflată în misiune. Ambulanţa răsturnată a lovit şi o a treia maşină, un Hyundai, pe care a avariat-o serios în partea din spate. Şoferul autoturismului Hyundai staţiona tocmai pentru a nu încurca ambulanţa aflată în misiune. Pe bancheta din spate în autoturism erau doi copii, care din fericire nu au fost răniţi. La spital au ajuns şoferul ambulanţei şi asistenta medicală, însă doar pentru investigaţii, fără a rămâne internaţi.

 

Tânărul şofer a invocat oboseala

Doctorul Alexandru Lăzăreanu, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava, are toate motivele să fie supărat după pagubele provocate în acest accident, asta deşi, după cum chiar el remarca, toată lumea trebuie să fie mulţumită pentru că nu s-au pierdut vieţi.

„Tânărul de 19 ani a venit astăzi (n.r. - ieri) pe la mine cu părinţii, a spus că era foarte obosit deoarece venea după trei ore şi jumătate de pregătire la matematică, pentru bacalaureat. Voia să ajungă cât mai repede acasă şi, fiind proaspăt conducător auto, nu a apreciat corect distanţa. A spus că a auzit sirena, dar a crezut că ambulanţa va trece mai repede, înainte ca el să ajungă în intersecţie”.

 

Şirul de accidente cu ambulanţe de la Suceava

Dr. Lăzăreanu a detaliat cât de prost este 2017 pentru ambulanţele de la Suceava în ceea ce priveşte accidentele rutiere: „Am avut mult ghinion, mai avem o ambulanţă care a fost răsturnată recent şi are daună totală. O altă ambulanţă tip B a fost acroşată într-o intersecţie, la Cluj-Napoca. Acolo a fost o situaţie pe care nu o înţeleg, şoferului de pe ambulanţă fiindu-i reţinut permisul de conducere. Nu înţeleg de când poliţiştii rutieri fac aprecieri privind starea unui bolnav şi dacă se impun sau nu semnalele acustice şi luminoase”. 

Dacă ambulanţa implicată în accidentul de la Cluj-Napoca a fost recuperată, nu la fel stau lucrurile şi în cazul celorlalte două. Chiar dacă ambulanţele au asigurare CASCO, în caz de daună totală despăgubirea în bani nu se face imediat, iar banii pot fi refolosiţi pentru o nouă ambulanţă după proceduri lungi, prin Ministerul Sănătăţii. 

„Am adus de la Rădăuţi o ambulanţă care nu avea permanent echipaj pe ea pentru a ne descurca cât de cât onorabil, pentru că solicitările sunt foarte multe”, a declarat Alexandru Lăzăreanu.

 

Ambulanţă răsturnată la Dărmăneşti, de un şofer băut care a pătruns pe contrasens

Prima ambulanţă cu daună totală a fost distrusă în urma unui accident produs pe data de 6 februarie 2017.

Atunci, autospeciala care circula de la Rădăuţi spre Suceava a fost lovită de un autoturism care circula dinspre Suceava şi care a pătruns pe contrasens. Accidentul s-a petrecut pe E 85, la Dărmăneşti, iar şoferul care a pătruns cu autoturismul pe contrasens era băut. În urma impactului, ambulanţa a fost răsturnată în afara şoselei. Nu au fost răniţi, însă autospeciala a fost grav avariată.

 

Şi o ambulanţă SMURD, avariată grav într-un accident

Relativ recent, în septembrie 2016, şi o ambulanţă SMURD care venea cu un copil bolnav la Spitalul Judeţean Suceava a fost lovită de un autoturism pe DN 29A, la ieşirea din satul Călugăreni spre Şerbăneşti. Atunci, un şofer în vârstă de 22 de ani a depăşit pe linia continuă, într-o zonă extrem de riscantă, şi a intrat violent cu maşina în ambulanţa SMURD pe care a aruncat-o în afara drumului, avariind-o grav.

Nu putem să nu remarcăm că în toate cazurile accidentele s-au produs din cauza unor şoferi care au comis erori grave în trafic, dând dovadă de multă inconştienţă.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambulanţa răsturnată în intersecţie, a doua autospecială distrusă în accidente în 2017.
 Vizualizări articol: 4934 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ambulanţa răsturnată în intersecţie, a doua autospecială distrusă în accidente în 20170.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei