Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 mar 2017 - Anul XXII, nr. 49 (6465)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În aşteptare

Începerea lucrărilor la noua Judecătorie Rădăuţi, blocată de contestaţiile depuse de ofertanţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de construcţie la noul sediu al Judecătoriei Rădăuţi nu pot demara din cauza contestaţiilor depuse de doi dintre ofertanţi la Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor. Iar procedura de desemnare a câştigătorului se va mai lungi cu câteva săptămâni bune pentru că, cel mai probabil, se va ajunge şi la faza contestaţiei în instanţă.

Lucrările pot începe în orice moment, şi asta pentru că Ministerul Justiţiei a alocat deja pentru acest an suma de 4.045.000 de lei, dintr-un total de 23.592.570 de lei, atât cât este estimată toată clădirea Judecătoriei Rădăuţi.

Noul sediu va avea demisol, parter şi trei etaje şi se va întinde pe o suprafaţă desfăşurată de 3.900 mp. Potrivit proiectului, instanţa va dispune de trei săli de judecată, una mai mare şi două medii, o cameră de consiliu, două arhive, câte una pentru secţiile civilă şi penală, o registratură, o arhivă permanentă în suprafaţă de 200 mp, un grup arest, două birouri pentru executări civile şi penale, birouri pentru conducere, birouri pentru judecători şi personalul auxiliar, dar şi alte spaţii pentru public.

Maria Andrieş, preşedintele Curţii de Apel Suceava, a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că acest nou sediu al Judecătoriei Rădăuţi reprezintă o prioritate şi asta pentru că actuala clădire în care funcţionează respectiva instanţă este veche şi nu corespunde normelor de funcţionare.

„Chiar dacă indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi de Ministerul Justiţiei încă din 23 ianuarie 2012, obiectivul a fost inclus în programul de investiţii publice abia în anul 2016, astfel încât în cursul anului trecut s-a elaborat proiectul tehnic, s-a obţinut autorizaţia de construcţie şi s-a derulat procedura simplificată de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de execuţie lucrări”, a arătat Maria Andrieş.

Ideea de a construi un nou sediu pentru Judecătoria Rădăuţi este mai veche, iar primii paşi în acest sens s-au făcut încă din 2008. Terenul situat în zona centrală a municipiului Rădăuţi, pe strada Piaţa Unirii, colţ cu strada Sf. Dumitru, a fost atribuit în folosinţă gratuită Curţii de Apel Suceava pentru o perioadă de 99 de ani. Totuşi, în ciuda acestui prim pas, din cauza lipsei fondurilor, construcţia efectivă a noului sediu s-a tărăgănat timp de aproape 10 ani.

Preşedintele Curţii de Apel Suceava a mai anunţat că pe lista investiţiilor se mai numără şi un nou sediu pentru Judecătoria Suceava, o instanţă cu un volum de activitate foarte mare şi care generează aglomeraţie în Palatul de Justiţie.

Noul sediu al Judecătoriei Suceava se va ridica în apropiere de Liceul cu Program Sportiv Suceava, pe un teren de 6.600 mp, primit de Curtea de Apel Suceava în folosinţă gratuită de la Primăria Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Începerea lucrărilor la noua Judecătorie Rădăuţi, blocată de contestaţiile depuse de ofertanţi.
 Vizualizări articol: 2451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Începerea lucrărilor la noua Judecătorie Rădăuţi, blocată de contestaţiile depuse de ofertanţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei