Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 feb 2017 - Anul XXII, nr. 41 (6457)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Senatorul PSD Virginel Iordache susţine un proiect de lege pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilităţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache a anunţat că va susţine în Senat un proiect de lege în vederea creşterii veniturilor persoanelor cu dizabilităţi sau cu handicap care desfăşoară diverse activităţi. Virginel Iordache a anunţat că personal susţine modificarea art.19 din Legea cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, pentru ca toate persoanele cu dizabilităţi/handicap grav şi accentuat să primească pentru activitatea desfăşurată în cadrul programului normal de lucru un spor de 15% din salariul de bază. El a explicat că această propunere legislativă are ca obiect înlăturarea inechităţilor între persoanele cu dizabilităţi sau cu handicap grav şi accentuat sau cu alte tipuri de handicap angajate în muncă. Senatorul PSD de Suceava a explicat că în actuala formă a art. 19 din legea menţionată anterior, sporul de 15% din salariul de bază se acordă doar pentru activitatea desfăşurată în cadrul programului de lucru normal de nevăzători cu handicap grav şi accentuat. ”Propunerea este ca toate persoanele cu dizabilităţi sau cu handicap grav şi accentuat să primească acest spor de 15%. Considerăm că o modificare a conţinutului actual al art. 19 din Legea nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu această propunere, va conduce la creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi sau handicap”, a explicat Virginel Iordache.

El a mai spus că iniţiatorii acestui proiect de lege consideră că această facilitate contribuie la atragerea unui număr mai mare de persoane cu dizabilităţi sau handicap pe piaţa muncii, iar munca va deveni o opţiune reală pentru aceştia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul PSD Virginel Iordache susţine un proiect de lege pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilităţi.
 Vizualizări articol: 1709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Senatorul PSD Virginel Iordache susţine un proiect de lege pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilităţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei