Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 feb 2017 - Anul XXII, nr. 41 (6457)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune poliţie

Indivizi săltaţi în timp ce ridicau aparate de fitness în valoare de 20.000 de euro, „achitate” cu ordine de plată false

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi indivizi din Constanţa au fost săltaţi de poliţiştii suceveni sub acuzaţia că au comis mai multe înşelăciuni care aveau la bază comandarea de produse de pe diferite site-uri, pentru care emiteau ordine de plată falsificate, fără a achita în realitate nici un leu. Unul dintre cei care au fost la un pas de a fi înşelaţi a fost un sucevean, care le-a virat escrocilor aparate de fitness în valoare de aproape 20.000 de euro.

Poliţişti de la  Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava au intrat pe firul anchetei săptămâna trecută. Un sucevean a scos la vânzare pe un site aparate de fitness la un preţ total de 86.215 lei. Vinerea trecută, suceveanul a primit un ordin de plată prin care era anunţat că i s-a virat suma cerută. Marfa a fost trimisă apoi spre Deva, de unde urma să fie ridicată. Duminica trecută, la Deva, a fost organizată o activitate de prindere în flagrant a celor doi, chiar în timp ce preluau aparatele de fitness.

Poliţiştii au explicat că autorii utilizau în fals datele de identificare ale unor societăţi (nume, CUI, conturi bancare), şi comandau produsele în numele acestora, prin emiterea de ordine de plată falsificate.

Un bărbat în vârstă de 46 de ani, din oraşul Băneasa, judeţul Constanţa, şi unul de 49 de ani, din Limanu-Constanţa, sunt suspecţii principali din acest caz. Poliţiştii au date despre şase infracţiuni de înşelăciune cu acelaşi mod de operare, victimele fiind din Suceava, Botoşani, Prahova, Bucureşti şi Ilfov.

 

Indivizii emiteau ordinele false vinerea după-amiază pentru ca victimele să nu poată face verificări

Pentru a avea şanse cât mai mari de reuşită, indivizii emiteau ordinele de plată false vinerea, după ora 14.00. În acest fel, victimele nu puteau face la timp verificări la bancă, pentru a avea confirmarea viramentului bancar. Imediat ce trimiteau datele false, indivizii cereau livrarea urgentă a bunurilor, prin curierat rapid. Bunurile ajungeau la ei în weekend, înainte ca victimele să afle că nu li s-a virat nici un leu în cont.

În cadrul percheziţiilor de pe 19 februarie, poliţiştii au ridicat o maşină, sume de bani şi înscrisuri pentru completarea probatoriului.

Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat: „În cauză s-au recuperat bunurile persoanei vătămate din Suceava, procedându-se totodată la ridicareaunui autoturism în valoare de 7.000 Euro şi a sumei de 25.000 lei”.

Ionuţ Epureanu a mai declarat că, în urma probatoriului, s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a  bărbatului de 46 de ani, care şi-a recunoscut fapta.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „înşelăciune”, „fals în înscrisuri sub semnătură privată” şi „uz de fals”, iar ancheta continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, precum şi identificarea tuturor  persoanelor implicate.

Poliţiştii transmit un avertisment cu privire la prudenţa maximă pe care trebuie să o manifeste sucevenii atunci când fac astfel de tranzacţii. Acest caz demonstrează că un virament bancar poate fi destul de uşor falsificat. În aceste condiţii, oamenii sunt rugaţi să nu trimită produse până când nu au confirmarea de la bancă a viramentului făcut pe numele lor.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Indivizi săltaţi în timp ce ridicau aparate de fitness în valoare de 20.000 de euro, „achitate” cu ordine de plată false.
 Vizualizări articol: 4757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Indivizi săltaţi în timp ce ridicau aparate de fitness în valoare de 20.000 de euro, „achitate” cu ordine de plată false5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei