Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 feb 2017 - Anul XXII, nr. 41 (6457)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Obligaţii încălcate

Controale şi amenzi pentru taximetriştii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană a efectuat recent o serie de controale în privinţa modului de desfăşurare a activităţii de transport persoane în regim de taxi.

În perioada 13 – 21 februarie au fost verificate 48 de autovehicule taxi aparţinând atât societăţilor comerciale, cât şi persoanelor fizice autorizate care practică activitatea de transport persoane în regim de taxi.

Abaterile constatate şi sancţionate vizează încălcarea obligaţiilor de a avea afişate tarifele practicate (pe portierele din faţă şi în interiorul maşinii), de a nu refuza clientul în efectuarea unei curse în interiorul localităţii, precum şi de a se supune controlului autorităţilor abilitate. Aceste obligaţii sunt prevăzute la art. 35 şi art. 52 din Legea nr. 38 din 2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare.

„Scopul controalelor a fost de îndrumare şi conformare la prevederile legale cu privire la obligaţiile transportatorilor autorizaţi şi angajaţilor acestora.
Cetăţenii care se confruntă cu nereguli în executarea acestui serviciu public sunt rugaţi să formuleze reclamaţii în scris adresate Primăriei municipiului Suceava, în vederea luării măsurilor corespunzătoare”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi, care gestionează şi compartimentul de autorizare şi control al activităţilor comerciale din municipiul reşedinţă de judeţ.

La începutul perioadei de control, pentru abaterile mai puţin grave s-au aplicat avertismente verbale şi scrise, ulterior sancţiunile constând în amenzi contravenţionale în cuantum de 3600 lei.

„În perioada următoare va fi sancţionat şi un taximetrist care nu s-a supus controlului pe data de 20.02.2017, faptă incriminată de art. 55 punct 3 lit. a) din Legea nr. 38/2003. Sancţiunea prevăzută de lege în acest caz este amenda contravenţională cuprinsă între 1000 şi 5000 lei. În acest moment am solicitat transportatorului să ne comunice datele de identificare ale persoanei care s-a sustras de la controlul ce a avut loc în staţia taxi de la Autogara Suceava”, a adăugat viceprimarul Sucevei.

În urma sesizărilor primite s-au purtat discuţii cu prestatorii de servicii de dispecerat taxi: S.C. TAXICSV S.R.L., S.C. TINTAXI S.R.L. si S.C. EURO TAXI S.R.L.

S-a urmărit modul în care dispeceratele gestionează activitatea transportatorilor, în scopul de a se asigura continuitatea serviciului de transport persoane în regim de taxi, precum şi a calităţii acestui serviciu public.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Controale şi amenzi pentru taximetriştii suceveni.
 Vizualizări articol: 1996 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Controale şi amenzi pentru taximetriştii suceveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei