Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 feb 2017 - Anul XXII, nr. 37 (6453)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Drumuri naţionale

Unde vă pândesc camerele fixe care vă amendează pentru lipsa rovinietei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un drum cu maşina până la Botoşani, la Iaşi, spre Vatra Dornei ori până în Capitală vă poate aduce uşor o amendă de 500 de lei, cu care să vă treziţi acasă, în plic, după luni bune de zile de la data în care o cameră fixă de control a rovinietei v-a înregistrat circulând la volanul unei maşini care nu are taxa de drum achitată. Mulţi suceveni au trecut printr-o astfel de experienţă, astfel că reporterii Monitorului de Suceava vă prezintă camerele fixe funcţionale pentru controlul rovinietei din judeţul Suceava, dar şi din cele vecine, care ne interesează direct.

În judeţul Suceava există două camere fixe pentru controlul rovinietei: una pe E 85, la Iacobeşti-Grăniceşti, în zona intersecţiei spre Siret, respectiv spre Rădăuţi, şi una pe DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, la Vama.

Și pe drumul naţional Suceava-Botoşani există o cameră fixă, amplasată pe raza localităţii Baisa.

În privinţa E 85, de la Suceava spre Bucureşti, nu sunt camere fixe pe raza judeţului Suceava, însă prima este la Moţca, după care mai este una la Nicolae Bălcescu, în Bacău.

Alte camere fixe pentru controlul rovinietei mai sunt la Curteşti - Botoşani şi la Leţcani, în Iaşi. 

Concluzia este aşadar că pe orice drum naţional mare am merge lipsa rovinietei ne poate aduce şi o amendă.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere are un sistem unic naţional, cu toate camerele de acest gen din ţară, iar maşinile odată înregistrate intră într-o bază de date care emite, acolo unde este cazul, amenzile. Cum volumul de date este imens, aşa se explică de ce şoferii primesc amenzile după luni de zile de la data la care au fost înregistraţi fără rovinietă.

 

Nu se poate da mai mult de o amendă pe lună

Alte amănunte interesante sunt că într-o lună de zile pentru o maşină fără rovinietă sistemul unic poate emite o singură amendă, indiferent câte camere au înregistrat vehiculul respectiv.

Un alt detaliu foarte important este că şoferul care realizează că a trecut printr-un astfel de punct fix şi nu are rovinietă achitată scapă de amendă dacă face plata în aceeaşi zi.

 

Important: şoferul nu are obligaţia de a face dovada plăţii rovinietei

În afara acestor puncte fixe de control, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere mai deţine şi autospeciale care au sistem de control al rovinietei şi care sunt dispuse zilnic în alte zone. Două astfel de maşini sunt în dotarea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, cu precizarea că acestea acoperă toată Moldova.

Important de ştiut este că şoferul oprit pentru control de Poliţia Rutieră nu trebuie să facă dovada că deţine rovinietă valabilă. Controlul este obligaţia poliţistului rutier, care poate face verificarea doar cu un aparat care verifică automat numărul de înmatriculare şi care este conectat la sistemul naţional de control al rovinietei. În alte condiţii, poliţistul rutier nu are dreptul de a verifica existenţa rovinietei şi bineînţeles nici de a aplica amendă pentru lipsa acesteia.

 

Foarte mulţi oameni primesc amenzi pentru maşinile pe care nu le mai au

Oficialii de la Drumuri Naţionale au mai precizat că se lovesc foarte des de cazuri în care cei care primesc amenda acasă nu mai sunt în realitate posesorii maşinilor. Asta pentru că oamenii au vândut maşinile, însă nu s-au asigurat de radierea acestora. Foarte important de precizat este că vânzătorul trebuie să se asigure că maşina nu mai este pe numele său la Serviciul de Înmatriculări, unde se află baza de date oficială cu care lucrează  Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. În caz contrar, vă puteţi trezi după luni sau ani de zile cu o amendă pentru lipsa rovinietei pentru o maşină de a cărei soartă nu mai ştiţi nimic şi care s-a plimbat deja pe la mai mulţi posesori. Astfel de procese verbale de amendă, odată emise, nu mai pot fi anulate decât în urma unui sentinţe a instanţelor de judecată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde vă pândesc camerele fixe care vă amendează pentru lipsa rovinietei.
 Vizualizări articol: 12976 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Unde vă pândesc camerele fixe care vă amendează pentru lipsa rovinietei5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei