Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 feb 2017 - Anul XXII, nr. 37 (6453)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe Transfăgărăşan

Câinele Erick şi stăpânul său participă la Stagiul Naţional de Formare al Unităţilor Canine de Intervenţie la Avalanşă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Cabana Caprade pe Transfăgărăşan se va desfăşura, în perioada 17-26 februarie, Stagiul Naţional de Formare al Unităţilor Canine de Intervenţie la Avalanşă, la care vor participa şi câinele Erick, un ciobănesc belgian malinois, şi stăpânul acestuia, Ionuţ Dumitru Paşcu, salvamontist în cadrul Serviciului Salvamont Vatra Dornei. Cei doi formează unul din cele şase echipaje ale României atestate internaţional în acest moment pentru intervenţie în condiţii grele de iarnă, inclusiv avalanşă, şi care se vor pregăti în această perioadă pentru reconfirmarea brevetului.

Pe parcursul a zece zile, unitatea canină formată din conductor (care trebuie să fie salvamontist atestat) şi câine va trebui să progreseze în aşa fel încât la examenul final să dovedească capabilitatea accesului oriunde în zona montană. Echipajul va executa misiunea de salvare prin găsirea a minimum două victime umane îngropate în zăpadă, după care va arăta că se poate retrage în siguranţă. Probele de acces vor conţine schiul de tură, rapelul pe stâncă şi/sau gheaţă, precum şi alte situaţii care pot fi întâlnite în timpul unei acţiuni de salvare.

Anul acesta participă pentru brevetare echipaje din judeţele Alba, Bacău şi Gorj, unităţi canine care au trecut evaluarea cu caracter obligatoriu şi eliminatoriu, în perioada 20-22 ianuarie, la Cota 2000 Transfăgărăşan. Pentru pregătirea stagiului de anul viitor vor fi prezente echipaje din judeţele Suceava, Caraş Severin, Bihor şi Hunedoara, iar în ultimele trei zile ale şcolii se va susţine examenul de reconfirmare a brevetelor obţinute în anii trecuţi, de către toate unităţile canine de avalanşă din România, respectiv unităţile canine din Argeş, Mureş, Caraş Severin, Sibiu şi Suceava, se arată într-un comunicat al Salvamont Argeş.

În data de 8 februarie a fost semnat un protocol de colaborare între Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România, care vizează cooperarea în domeniul unităţilor canine de avalanşă şi căutare rătăciţi şi dispăruţi. Protocolul vizează chiar şi sprijinirea materială a unităţilor canine prin furnizarea de echipament specific şi autoutilitare speciale 4x4, în momentul în care acestea vor putea fi procurate.

Erik este primul câine din Moldova folosit pentru salvarea din avalanşe a victimelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câinele Erick şi stăpânul său participă la Stagiul Naţional de Formare al Unităţilor Canine de Intervenţie la Avalanşă.
 Vizualizări articol: 1737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Câinele Erick şi stăpânul său participă la Stagiul Naţional de Formare al Unităţilor Canine de Intervenţie la Avalanşă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei