Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 feb 2017 - Anul XXII, nr. 37 (6453)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Greu de stăpânit

Cazuri de ultraj unul după altul, asupra poliţiştilor de la Vicovu de Sus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Urmărire în trafic, scandal, intervenţie în forţă a poliţiştilor pentru imobilizarea urmăritului şi dosare penale pentru  ultraj. Aşa arată din ce în ce mai des acţiunile de control în trafic ale poliţiştilor de la Vicovu de Sus. Un nou caz în care procurorii au fost sesizaţi privind infracţiunea de ultraj faţă de poliţişti s-a înregistrat acum două zile, de această dată cel vizat fiind un mopedist fără permis de conducere.

Cazuri de acest gen s-au înregistrat adesea în zona Vicov, însă în ultima perioadă procurorii par să fie mult mai receptivi la sesizările poliţiştilor cu privire la fapte de ultraj. Nu ne rămâne decât să sperăm că aceste acţiuni vor mai diminua numărul actelor de agresiune ale unor conducători auto faţă de poliţişti.

Pe 15 februarie, în jurul orei 20.15, un echipaj de la Poliţia oraşului Vicovu de Sus, aflat în acţiune de control pe DJ 209G, pe raza comunei Straja, a efectuat semnal de oprire conducătorului unui moped. Bărbatul care conducea mopedul nu a oprit, iar poliţiştii au plecat în urmărire. Fugarul a virat la un moment dat pe un drum secundar, unde a abandonat vehiculul pe două roţi şi a luat-o la fugă pe jos. Cei doi poliţişti au plecat în urmărire pedestru şi au reuşit să-l ajungă din urmă pe suspect. Acesta a fost imobilizat şi încătuşat, fiind urcat în autospeciala poliţiei şi dus la sediul Poliţei oraşului Vicovu de Sus. Bărbatul urmărit a fost identificat în persoana unui anume Ioan C., în vârstă de 37 de ani, din Straja. Acesta este acuzat că în timp ce era în maşina poliţiei i-a ameninţat cu acte de violenţă pe cei doi agenţi, dar şi pe membrii familiilor acestora.

Bărbatul nu era băut, însă mopedul nu era înmatriculat, iar el nu este posesor de permis de conducere.

Poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore pe bărbatul din Straja, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul pe două roţi neînmatriculat şi totodată au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, cu privire la infracţiunea de ultraj. Ieri după-amiază, bărbatul a fost prezentat procurorului de caz, unde a fost audiat pentru acuzaţiile de ultraj.

 

Arestat preventiv după ce a lovit cu capul în figură un polițist

Sâmbăta trecută, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Vicovu de Sus, a fost arestat preventiv pentru infracţiunea de ultraj, tot la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, sub acuzaţia că l-a lovit de două ori cu capul în faţă pe un poliţist, în timp ce era imobilizat. Bărbatul, care conducea o maşină, a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor iar apoi, ajuns din urmă, a refuzat să se legitimeze ori să-i fie verificată alcoolemia. În cele din urmă, agenţii au intervenit pentru a-l încătuşa, moment în care, rezultă din anchetă, a fost comisă infracţiunea de ultraj.

În acest caz, mandatul de arestare preventivă a fost confirmat definitiv şi de Tribunalul Suceava. Inculpatul a fost arestat pentru comiterea infracţiunii de ultraj dar şi pentru  refuzul de a se supune recoltării probelor de sânge.

 

Vicov, zona cea mai grea pentru polițiștii rutieri

Aceste ultime cazuri nu fac decât să confirme faptul că zona Vicovu de Sus rămâne cea mai periculoasă și grea din punct de vedere rutier. O realitate tristă este că șoferii pericol public sunt la tot pasul în zona Vicov, iar de multe ori cei de la volanul mașinilor cu numere străine refuză să oprească la semnalul agenților de poliție. Asta și pentru că de multe ori mașinile înmatriculate în Anglia nu au asigurare valabilă în România. Șoferii de acest gen se mai bazează și pe faptul că sunt greu de identificat dacă reușesc să-și piardă urma. 

Adesea, pe zona Vicovu de Sus se acționează cu echipaje suplimentare, tocmai pentru ca șansele ca șoferii fugari să fie blocați să fie mai mari 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cazuri de ultraj unul după altul, asupra poliţiştilor de la Vicovu de Sus.
 Vizualizări articol: 7026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cazuri de ultraj unul după altul, asupra poliţiştilor de la Vicovu de Sus5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei